Награда која носи име др Милоша Бабића, првог градоначелника града Краљева, а додељује се студенту за постигнут успех током школовања, свечано је уручена шести пут заредом. Ову награду установио је Градски одбор Нове Србије, непосредно након што је тадашњи градоначелник Краљева Милош Бабић, 12. фебруара 2009. године, изненада преминуо, а у знак сећања на њега. Награду од 50.000 динара ове године добила је млада краљевачка уметница Тијана Раденковић, која је на докторским студијама Факултета ликовних уметности, одсек сликарство, а коју је Универзитет уметности у Београду прогласио за студента генерације 2014. године, са просечном оценом 10.00. 

Како је истакла добитница, ова награда за њу представља велику похвалу за досадашњи и подстрек за будући рад, а искористиће је за своје образовање.

Др Зоран Миљковић, члан комисије за избор лауреата, апеловао је на све да добитницима признања, са успесима које имају, треба изаћи у сусрет како не би напуштали свој град.

Према речима градоначелника града Краљева Томислава Илића, Милош Бабић је био човек који је пред собом увек имао постављене циљеве и радио на томе да их оствари.

Са пуно страсти и емоција је лечио своје пацијенте и чинио све да им помогне. Са истом пожртвованошћу је водио и овај град. У овом свечаном тренутку нећу говорити шта је то, који су то инфраструктурни пројекти започети и завршени када је на челу овог града био др Милош Бабић, али ћу рећи да је његово срце било веће од сваке грађевине у овом граду. Никада нисмо разговарали о томе који му је пројекат, грађевина, пут, најдражи. На који је најпоноснији. Једноставно, није било времена за то, а чинило се да је још много година пред нама. Нажалост, није било тако.

Сада, када сам ја на месту градоначелника Краљева, често помислим шта би он урадио, како би решио проблем, како би реаговао… Срце је било то које га је, често, водило, и од њега је и страдао“, рекао је градоначелник Краљева Томислав Илић на свечаној академији поводом доделе награде „Др Милош Бабић“.

У уметничком делу програма наступили су оркестар и млађи нараштај КУД „Абрашевић“.
 
 
 

 

Print Friendly, PDF & Email