Медицинска школа у Краљеву је на другом месту по проценту кандидата који су положили пријемни испит на Медицинском факултету у Београду у овој школској години. Бољи од краљевачких медицинара су једино ученици Ужичке гимназије, док су млади Краљевчани који су се определили за студије медицине за собом оставили другаре из београдских гимназија, али и гимназија Бајине Баште, Сремске Митровице, Чачка, Зрењанина.

Вест о успеху краљевачких средњошколаца који су похађали Медицинску школу на пријемном на београдском Медицинском факултету до директорке Школе стигла је у виду честитке декана Медицинског факултета.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић честита својим младим суграђанима, који и на овај начин име Града Краљева високо позиционирају скрећући пажњу на то колико се у нашем граду пажње посвећује образовању и улаже у знање.

„Мотивисаност наших младих суграђана да и пре постизања великих успеха на, у овом случају, пољу медицине – као формирани стручњаци, буду спремни да одговоре на испитима знања на сваком нивоу образовања, за сваку је похвалу. Овако висок пласман на пријемном тек је, сигурно, један од првих корака ка врхунским резултатима у области медицине које можемо очекивати од наше деце“, сматра градоначелник, честитајући и ученицима и наставницима на заједничком успеху.

Print Friendly, PDF & Email