Радове на изградњи водоводне мреже за део насеља у близини предузећа „Три јеле" у Конареву данас је са сарадницима обишао председник градске скупштине Сретен Јовановић. Инвестиција је вредна 7.500.000 динара, а према плану,  до календарског краја године биће постављено 1300 метара водоводних цеви.
Мештани овог насеља добиће прилику да се прикључе на градску водоводну мрежу и то плаћањем једино прикључка.
„Учешће грађана у овој инвестицији било је планирано у износу од два милиона динара, али овде постоји леп пример предузећа „Три јеле" које је преузело на себе највећи део тих обавеза, па ће грађани учествовати са укупно око 500.000 динара", рекао је градоначелник Краљева Сретен Јовановић.
Према речима Милутина Розгића, председника Савета месне заједнице Конарево, комплетне земљане радове извело је предузеће „Три јеле". Водоводна мрежа има два крака: један према стругари, а други према водотоку Ибра, оба дужине од по 650 метара. Извођење раднова помогло је и јавно предузеће „Железнице Србије" које финансира постављање водоводних цеви у делу испод железничке пруге. Према речима мештана, вода је у овом делу насеља већ годинама загађена, због чега је користе искључиво као техничку воду. Проблема са квалитетом пијаће воде има и у другим деловима Конарева, због чега се најављује наставак радова на изградњи водоводне мреже и током наредне године. Планирана је изградња примарне мреже у засеоцима Рудинци, Јанковићи и у делу око железничке станице. У току је израда техничке документације, а пројектована цена радова је девет милиона динара.
Према најавама председника Скупштине града Краљева Сретена Јовановића, пред градским одборницима наћи ће се предлог да наредне године буде опредељено дупло више новца из буџета града за реализацију различитих инфраструктурних пројеката у месним заједницама, због све бројнијих захтева и потреба грађана које су исказане у претходним годинама.
„Ове године је у те сврхе било опредељено око 60 милиона динара, а планирамо да она за наредну годину буду већа бар за 50 одсто", прецизирао је Јовановић, напомињући да су програми, зависно од потреба месних заједница азличити, али да се у суштини већина односи на пројекте асвалтирања, постављање јавне расвете, реконкструкцију нисконапонске мреже или изградњу водовода и канализације.


 

ПРОЈЕКАТ „МЛАДИ СУ БУДУЋНОСТ“                                                       21. новембар 2013.

 

Први пројекат за који је, недавно основана Канцеларија за младе у Краљеву аплицирала код Министарства омладине и спорта биће финасиран са 950.000 динара, а пројектни циљеви и задаци осмишљени програмом  „Млади су будућност“ представљени су на данашњој конференцији за новинаре невладине организације „Кварт,“ као носиоца пројекта и Канцеларија за младе у Краљеву и Рашки.
Према речима Николе Радевића, кородинатора Канцеларије за младе у Краљеву, циљ овог пројекта је подизање свести о значају омладинске политике и улоге Канцеларије за младе у омладинској политици. Пројектни задаци базирани су на умрежавање и укључивање младих у процес доношења одлука.
„Млади у Краљеву и Рашки нису довољно активни у друштвеном животу, нити су довољно информисани о омладинској политици и њеном значају, рекао је Радевић.

Он је додао да Канцеларија за младе постоји да би младима пружила шансу да мењају средину у којој живе.
„Очекујемо да, након реализације овог пројекта, и у Краљеву, и у Рашки, много већи број младих људи буде упознат са предностима које им омладинска политика пружа“, каже Владимир Петровић из невладсине органиуације „Кварт“.

Пројекат „Млади су будућност“ биће реализован током наредних пет месеци.

 

 

Print Friendly, PDF & Email