Савет за безбедност града Краљева и ове године спроводи кампању која има за циљ побољшање безбедности саобраћаја у зонама школа. Уочи почетка нове школске године, чланови Савета одлучили су да сами офарбају 80 метара заштитне ограде испред ОШ „Живан Маричић“ у Жичи, колико је остало незавршено након уређења зоне школе у Жичи пред почетак прошле школске године.

„Понуда коју смо добили од овлашћеног извођача је висока – 180.000 динара, па смо се договорили и да уштедимо новац и да организујемо једну корисну акцију, каже председник ужег сазива Савета Ненад Марковић, члан Градског већа града Краљева.

Савет за безбедност саобраћаја је у прошлој и овој години реализовао више пројеката обележавања зона школа. На тај начин знатно је побољшана безбедност деце у саобраћају. Ове године рализују се пројекти за Шумарску као и основне школе „Свети Сава“ и „Вук Караџић“ у Рибници. Расписана је и јавна набавка за нове пројекте за школе у Врби, Конареву, Пољопривредну школу и ОШ „Браћа Вилотијевић“.

Средином септембра ученицима првог разреда краљевачких основних школа поделићемо 1.200 „Пажљивка и наставити низ кампања којима утичемо на већу безбедност најмлађих учесника у саобраћају, каже Марковић.
 
  

Print Friendly, PDF & Email