Најбољим ђацима краљевачких основних и средњих школа, који су током претходне школске године остварили најбоље резултате на републичким такмичењима које организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије, као и њиховим наставницима, градоначелник града Краљева др Предраг Терзић и руководилац Школске управе Бојана Маринковић свечано су уручили захвалнице за постигнуте успехе.

За ове наше младе суграђане предмети као што су математика, физика, српски језик и књижевност, немачки језик, техника и технологија, географија, ликовна култура, музичка култура, физичко васпитање, виолина, виолончело, виола, саксофон, хармоника односно камерна музика – нису само школски предмети, већ изазови које они лако савладавају.

За ове наше младе суграђане предмети као што су математика, физика, српски језик и књижевност, немачки језик, техника и технологија, географија, ликовна култура, музичка култура, физичко васпитање, виолина, виолончело, виола, саксофон, хармоника односно камерна музика – нису само школски предмети, већ изазови које они лако савладавају.

Као градоначелник Краљева, поносан сам што имамо такву децу и ђаке, који ће, верујем, постати веома добри студенти. Надам се да ћете се, када стекнете дипломе, вратити у наш град“, истакао је Терзић.

Међу награђенима су и ђаци који из године у годину понављају добре резултате и који су истим поводом већ били у градској кући. Како је нагласио градоначелник, веома је важно да краљевачки ђаци сваке године успевају да донесу једно од прва три места са републичких такмичења у наш град.

„Радосни смо што имамо добре математичаре, физичаре, историчаре географе, што наша деца из године у годину бележе све боље резултате. Очекујем да ћемо и у наредним годинама бележити такве успехе“, изјавио је Терзић.

Градоначелник је подсетио на то да је током ове године Школска управа, сарађујући са свим основним и средњим школама на територији града Kраљева, успела да оствари значајне резултате. Такође, Град у сарадњи са Републиком улаже значајна средства у инфраструктуру. Завршена је изградња фискултурне сале у Основној школи „Живан Маричић“ у Жичи, од Министарства омладине и спорта добијено је 45.000.000 динара и већ од 1. септембра ђаци ове школе часове физичког имаће у потпуно новој спортској сали. Ради се на изградњи потпуно нове зграде Основне школе „Свети Сава“ са фискултурном салом, у шта је држава уложила чак 391.000.000 динара, а значајна финансијска средства се улажу и у реконструкцију и опремање других школа.

„Kраљево сарађује са Школском управом и настојимо да омогућимо нашој деци, наставницима и професорима да имају најбоље могуће услове за рад. Наравно, очекујем да ће нас наставници, професори и деца, из године у годину, обрадовати веома добрим резултатима“, истакао је градоначелник

Према речима руководиоца Школске управе Краљево Бојане Маринковић, претходна година донела је изазове који се посебно односе на реализацију наставе у измењеним условима, али која је ипак подразумевала редовно одржавање додатне наставе за оне који су се ужелели такмичења.

„Учили смо и адаптирали се у ходу, иако смо располагали оскудним ресурсима, али самим тим смо и снажили наставничке и ученичке образовне компетенције. Овај дан желимо да посветимо ученицима који су наш понос и који су заслужили да јавност и представници града буду упознати са њиховим успехом, а сигурна сам да ће бити одговорни чланови друштва, лидери у својим областима и савесни грађани“, изјавила је руководилац Школске управе.

Доделу захвалница пратио је кратак уметнички програм, у коме је наступио један од добитника републичке награде – Новица Неговановић, ученик VI разреда Основне школе „Стеван Мокрањац“, у класи професора Милана Радуловића, који је извео „Очи црне“ Флориана Хермана и „Шпанску игру“ Хачатурова.


УЧЕНИЦИ КОЈИ СУ ОСВОЈИЛИ НАГРАДЕ НА РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА  2020/2021. ГОДИНЕ


НАПОМЕНА: Ако не крене аутоматски преглед или преузимање докумената, идите десним кликом миша на опцију „Save link as“ и преузмите докуменат.
За мобилне уређаје: држите прстом изнад жељеног документа и из понуђених опција изаберите опцију „Download link“.

Print Friendly, PDF & Email