Поводом обележавања три године постојања компаније „Еуротај“ у граду Краљеву, генерални директор Мурат Сојлу уручио је градоначелнику града Краљева др Предрагу Терзићу плакету у знак захвалности и успешне сарадње.

Како је истакао градоначелник, велико је задовољство што су Град и компанија „Еуротај“ заједничким снагама успели да, после само три године, запосле 1.050 радника у Краљеву.

„Драго ми је што у Краљеву млади људи коначно имају шансу да уче, да раде и зараде, што они старији имају другу шансу, што породице данас имају не једну, већ две и три плате у кући, а то много значи нашим буџетима“, истакао је први човек града.

Терзић је захвалио и господину Месуту Топраку, председнику Управног одбора „Тај групе“, који је веровао у Краљево и желео да отвори компанију „Еуротај“ баш у нашем граду и који је, уз подршку Града, у томе успео. Према његовим речима, и велики број радника са подручја општине Кнић нашао је посао у граду Краљеву.

„Драго ми је што ово предузеће није само турско, није само краљевачко, већ је једна велика фирма значајна за читаву централну Србију“, истакао је градоначелник Краљева, па додао:

„Уверен сам да ћемо наставити да производимо, да ћемо извозити наше производе који ће носити етикету „made in Kraljevo“ и „made in Serbia“ широм Европе и да ћемо успети да запослимо још 1.100, 1.200, 1.300 радника и да ће сви они људи који желе да раде имати могућност да добију посао у ‘Еуротају’.“

Плакету у знак захвалности добили су и Привредна комора Моравичког и Рашког управног округа и Национална служба за запошљавање – Филијала Краљево, а компанија „Еуротај“ наградила је и десет запослених који су остварили најбоље резултате у претходној години.

Print Friendly, PDF & Email