Пакете помоћи, које су краљевачки привредници за своје суграђане купили у краљевачким трговинским ланцима, представницима краљевачких удружења особа са инвалидитетом, уручили су градоначелник Краљева др Предраг Teрзић, начелник Рашког управног округа Небојша Симовић, директор Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа Звонко Туфегџић.

Како је истакао градоначелник, и у овим тешким тренуцима морамо да водимо рачуна о својим ближњима и да будемо јединствени.

„Овим још једном показујемо да смо солидарни, да бринемо једни о другима и да у овим тешким временима, када имамо много обавеза и много одговорности, не заборављамо на особе са инвалидитетом“, рекао је Терзић уручујући пакет председнику Уније организација особа са инвалидитетом Ранку Вуковићу, који је и председник Удружења слепих и слабовидих.

Како је навео градоначелник, пакети ће члановима удружења особа са инвалидитетом бити испоручени на кућне адресе, као и корисницима Центра за социјални рад, Црвеног крста Краљево, члановима Удружења ратних војних инвалида и Удружења породица палих бораца. Након тога, председници месних заједница ће вршити расподелу пакета на сеоском подручју онима који се налазе у стању социјалне потребе, а нису евидентирани у Центру за социјални рад.

Print Friendly, PDF & Email