Pakete pomoći, koje su kraljevački privrednici za svoje sugrađane kupili u kraljevačkim trgovinskim lancima, predstavnicima kraljevačkih udruženja osoba sa invaliditetom, uručili su gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović, direktor Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga Zvonko Tufegdžić.

Kako je istakao gradonačelnik, i u ovim teškim trenucima moramo da vodimo računa o svojim bližnjima i da budemo jedinstveni.

„Ovim još jednom pokazujemo da smo solidarni, da brinemo jedni o drugima i da u ovim teškim vremenima, kada imamo mnogo obaveza i mnogo odgovornosti, ne zaboravljamo na osobe sa invaliditetom“, rekao je Terzić uručujući paket predsedniku Unije organizacija osoba sa invaliditetom Ranku Vukoviću, koji je i predsednik Udruženja slepih i slabovidih.

Kako je naveo gradonačelnik, paketi će članovima udruženja osoba sa invaliditetom biti isporučeni na kućne adrese, kao i korisnicima Centra za socijalni rad, Crvenog krsta Kraljevo, članovima Udruženja ratnih vojnih invalida i Udruženja porodica palih boraca. Nakon toga, predsednici mesnih zajednica će vršiti raspodelu paketa na seoskom području onima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, a nisu evidentirani u Centru za socijalni rad.