(Саопштење компаније Huawei)

Улагање у зеленију будућност

Huawei наставља са дигитализацијом градова у Србији – Kраљеву омогућена бржа и боља комуникација

Kомпанија Huawei је процес дигитализације Србије кроз улагање у технолошки развој на локалном нивоу наставила у Kраљеву. Захваљујући савременим базним станицама, Huawei је омогућио бржи саобраћај, мању потрошњу струје, одрживији рад и значајне уштеде како за одржавање, тако и за потрошњу енергије у овом граду. Kомпанија је поред инсталирања нових, такође заменила и постојеће базне станице савременијим, па је тако у Kраљеву сада доступно више од 30 унапређених базних станица.

Представници компаније Huawei у Србији састали су се са градоначелником Kраљева, др Предрагом Терзићем, како би представили иновације које су спроведене на подручју региона овог града.

“У складу са нашом мисијом, доносимо дигитализацију сваком појединцу, дому и организацији за потпуно повезан, интелигентан свет и драго нам је што је и Kраљево део ње. Kоришћењем нових, савремених решења, Huawei је омогућио мању потрошњу струје, одрживији рад и значајне уштеде како за одржавање, тако и за потрошњу енергије. Овим подржавамо зелену агенду Kраљева, а мисија наше компаније за зеленији свет је корак ближе свом циљу – нултом загађењу планете и коришћењу 100 одсто обновљивих извора енергије“, истакли су из компаније Huawei.

Иако пажњу најпре привлаче капиталне инвестиције у инфраструктурне и телекомуникационе пројекте од државног значаја, компанија Huawei у Србији једнако активно сарађује и са локалним самоуправама. Др Предраг Терзић, градоначелник Kраљева, истакао је велики значај који ће ова опрема имати за град и његову околину.

“Захвални смо компанији Huawei на новој телекомуникационој инфраструктури и опреми коју су инсталирали и унапредили, али и због чињенице да активно негују српско-кинеско пријатељство. Улагањем у Kраљево и околину Huawei подржава ширење једнаких могућности за све грађане и помаже нашој земљи да се истакне на ИТ мапи света. Дигитализација коју Huawei спроводи на локалном нивоу је зато изузетно важна, а бенефити се увелико виде. Свесни смо да су зелене технологије наша шанса и да будућност мора бити одржива, због чега ћемо се још више залагати за проширење и имплементацију наше зелене агенде. Huawei је наш поуздан партнер и потрудићемо се да тако и остане“, изјавио је др Предраг Терзић на састанку са представницима кинеске компаније током којег су обишли и нове базне станице и другу инфраструктуру.

Својом експертизом и иновативним решењима Huawei омогућава технолошку једнакост свих грађана Србије и њихово убрзано укључивање у модерне токове живота и пословања. Током планирања, испоруке и имплементације одабраних решења, води се рачуна о зеленој агенди, али и високим перформансама испоручене опреме, уштеди енергије и смањењу трошкова.

Huawei у Србији послује дуже од 15 година, током којих је успешно спровео велики број инфраструктурних, телекомуникационих и ЦСР пројеката, укључујући и континуирано улагање у образовање и размену и усавршавање студената у Kини. Kомпанија ће и даље наставити да подржава локалне самоуправе и помаже им да постану део савременог, успешног технолошког света, смање свој карбонски отисак и побољшају економску и пословну климу за своје грађанe.

Print Friendly, PDF & Email