Четврти Међународни симпозијум студената свих студијских програма из свих научних области, СРМА 2014, одржава се у нашем граду од 6. до 8. новембра. Захваљујући студентима Факултета за машинство и грађевинарство Краљево, који имају пуну подршку својих професора, ово окупљање постало је међународно и традиционално. Ове године, поред учесника из градова широм Србије, на симпозијуму су своје радове изложили и студенти из Бугарске, али и из Нигерије и Либије, који студирају у Београду.

Ове године, у односу на претходне, било је знатно више радова студената са стране него са краљевачког факултета, што је, према речима председника Организационог одбора Катарине Чурлић, велики успех. Размена искустава на овај начин веома је значајна, каже Чурлићева, с обзиром на то да је ово јединствен скуп у Србији.

Организаторе и учеснике, првог дана симпозијума, примио је градоначелник града Краљева Томислав Илић. 

Према градоначелниковим речима, локална самоуправа је помогла овим младим људима који су стекли искуства на разним симпозијумима и ван граница наше земље, а затим их применили у свом граду, и наставиће да им помаже. Он је изразио наду да ће град и даље и боље сарађивати са младим академцима, који свој град представљају у најбољем могућем светлу и по највећем богатству – знању, на чему им је посебно захвалио.    
  

Обраћање градоначелника града Краљева Томислава Илића >>>>

 







Print Friendly, PDF & Email