„Хајде да будемо данас најбољи, хајде да покажемо да је Краљево најлепши град у земљи, најбољи град у земљи, зато што има најбољу омладину“, позвао је своје младе суграђане градоначелник краљевског града др Предраг Терзић са бине непосредно пред почетак четрнаестог „Матурског плеса“ у Краљеву.

Наш град је први у Србији, односно Србији и Црној Гори тада, започео „Матурски плес“, далеке 2005. године. Данас је девет стотина краљевачких свршених средњошколаца из девет средњих школа, на Тргу српских ратника, код Споменика српским ратницима палим за слободу отаџбине од 1912. до 1918. године, славило младост, љубав, пријатељство, толеранцију… 

Данашњи „плес четворки“ изводила је омладина у шеснаест градова Србије, односно педесет градова из девет земаља широм Европе, и очекује се ново обарање Гинисовог рекорда, јер се прикључио и један турски град са пет хиљада плесача.

Циљ овог највећег пројекта у Европи јесте промовисање толеранције, мира и пријатељства, повезивање младих кроз плес.

Чланови Организационог одбора манифестације „Матурски плес 2018“ су честитали матурантима завршетак средњошколског образовања, пожелели им успех у предстојећим матурским и пријемним испитима и уписима жељених факултета.

Круне на главама краљевачких матураната, које су током плеса на Тргу продаване за 100 динара, део су овогодишње хуманитарне акције прикупљања помоћи за суграђане Ксенију и Павла, који имају стопостотно телесно оштећење. Током плеса, и грађани Краљева су се, купивши круне за 100 динара, прикључили овој хуманој акцији.

 

 

Print Friendly, PDF & Email