Министар омладине и спорта, Вања Удовичић потписао је са представницима 22 локалне самоуправе уговорe о финансирању пројеката из области омладинске политике. На тај начин, јединицама локалне самоуправе додељено је 39.6 милиона динара, опредељених за реализацију 22 пројекта која имају за циљ развијање личних потенцијала младих и остваривања опште друштвене добробити. Јединице локалне самоуправе најзначајнији су партнер Министарства у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу и остваривању визије и циљева Националне стратегије за младе и Закона о младима.

„Имајући у виду да млади нису само будућност, већ су пре свега садашњост нашег друштва, финансирањем пројеката на локалном нивоу, заједнички радимо на побољшању услова живота омладине широм Србије. Највећи изазов који овим путем заједно решавамо су питања активизма, квалитетног провођења слободног времена и повећања запослености, а пројекти за које су данас потписани уговори имају за циљ управо то, да буду подстицај младим нараштајима у организовању, друштвеном деловању и запошљавању“, изјавио је министар Вања Удовичић.

Јединице локалне самоуправе у којима се спроводе пројекти су: Краљево, Чачак, Лозница, Зајечар, Рековац, Рача, Дољевац, Алексинац, Нова Варош, Крушевац, Ужице, Нови Сад, Сремска Митровица, Ивањица, Сомбор, Јагодина, Крагујевац, као и у градским општинама Земун, Обреновац, Чукарица, Врачар и Звездара.

Од свог оснивања до данас, Министарство омладине и спорта је на основу 16 конкурса намењених јединицама локалне самоуправе доделило приближно 320 милиона динара за 492 пројекта за младе.

Print Friendly, PDF & Email