Мост на реци Рибници у Улици Ива Андрића – Рибничка, други крак, који је потпуно уништен у мајским поплавама 2014. године, отворен је данас. Ово је једанаести мост на територији града Краљева који се гради средствима Владе Републике Србије односно Канцеларије за управљање јавним улагањима, а уз подршку града Краљева.

Мост је рађен сто двадесет девет радних дана, иако је предвиђено да се ради сто, због поплава које су град Краљево задесиле и ове године. Вредност са ПДВ је 14.100.000 динара, рачунајући и изградњу прилаза, обалоутврда, лево и десно од моста у дужини од по 10 метара. Распон моста је, са луком, 17,5 метара, ширине 3,5 метра.

„Мост ће значити много грађанима јер повезује деонице од Улице Ива Андрића ка Јовцу. У наредном периоду планираћемо асфалтирање улица и решавање имовинско-правних односа. Ово је један од најбољих објеката урађених на овој реци. Планирамо и следеће године да радимо један мост код „Идиле“, тако да ћемо кренути са уређивањем тока реке Рибнице“, рекао је Вукосав Коњикушић, задужен за пројекте у Градској управи града Краљева.

Како је две године након рушења река Рибница мост однела даље низ корито, грађани готово дуже од четири године нису могли да га користе. Зато су написали петицију локалној самоуправи, која ју је проследила Канцеларији за управљање јавним улагањима.

Коњикушић је додао да задовољни грађани хвале нов мост тврдећи да је, по квалитету радова које је извело крапредузеће „YU Keops“, ово један од најбољих мостова на реци Рибници

Print Friendly, PDF & Email