Педесет пети Фестивал професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ свечано је отворен 15. маја у Краљевачком позоришту. Директор Краљевачког позоришта, председник Заједнице професионалних позоришта Србије, редитељ Миодраг Динуловић, пожелео је добродошлицу у краљевачки театар љубитељима позоришне уметности.
„Као директор Краљевачког позоришта желим да захвалим колегама из Заједнице који су поверовали да Краљево може да буде добар домаћин овог фестивала, поздрављам све своје колеге – директоре позоришта који су вечерас са нама, чланове жирија, остале колеге театрологе и селекторку“, рекао је Динуловић, посебно захваливши Министарству културе Републике Србије и граду Краљеву на финансијској подршци.
У име града, добродошлицу учесницима и гостима, пожелео је заменик градоначелника Краљева Вукман Ракочевић. Он је истакао да је, будући и сам члан Краљевачког позоришта дуже од две и по деценије, био учесник неколико фестивала, али да се први пут са ове сцене обраћа у другој функцији.
„Велико ми је задовољство што су Краљево и Краљевачко позориште домаћини „Великог Јоакима“, јер је то, потврда њиховог доброг, квалитетног и ангажованог рада. Не могу да објасним колико ми је све то драго као човеку који је и као такмичар био део фестивала „Јоаким Вујић“ у представи која је, можда, обележила прошлу декаду. То је представа „Патка“, са којом смо победили на Фестивалу „Јоаким Вујић“ у Крагујевцу. Учесницима желим добродошлицу и нека најбољи победи!“, поручио је заменик градоначелника пожелевши да Краљевачко позориште и овог пута освоји неку од награда.
Фестивал, који ће трајати до 22. маја, званично је отворио члан жирија драмски уметник Феђа Стојановић.

Print Friendly, PDF & Email