У граду Краљеву je потписан уговор о одређивању аеродрома „Морава“ за цивилни и војни саобраћај.

Уговор o неновчаном улогу Републике Србије у Привредно друштво „Аеродроми Србије“ потписали су потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић и директор Привредног друштва „Аеродроми Србије“ Зоран Павловић.

Уговор о коришћењу дела аеродрома „Морава“ за цивилни ваздушни саобраћај потписали су министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин и директор Привредног друштва „Аеродроми Србије“ Зоран Павловић.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић је истакао да је отварање аеродрома „Морава“ у Лађевцима велики догађај не само за Краљево, већ и за Рашки, Моравички и Шумадијски округ.

„Отварање аеродрома ће омогућити туристима да обилазе наше манастире Жичу, Студеницу, средњовековни град Маглич. Омогућиће нашим пољопривредницима да извозе своје воће и поврће у друге земље Европе, а и млади људи из Краљева коначно ће моћи да путују из свог града. Ово је наш прозор у свет и мислим да је сан који су сањале генерације Краљевчана коначно испуњен. Захваљујем Министарству одбране, Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и, на првом месту, председнику Републике Србије Александру Вучићу, што су одржали обећање“, изјавио је након потписивања уговора градоначелник Краљева др Предраг Терзић и подсетио на то да је приликом последње посете Краљеву председник Републике Србије обећао да ће аеродром бити отворен у првој половини ове године.

„Очекујте да до краја јуна први авион, цивилни, слети у Краљево“, рекао је Терзић.

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин сматра да је ово велики дан за Краљево.

„Краљево је коначно добило праву везу са светом. Ово је велика прилика за развој града Краљева, за развој туризма, економије. Војска Србије ће наставити да користи аеродром, све функције одбране земље, сигурности и безбедности ће бити сачуване, само добијамо још једну могућност да помогнемо грађанима Краљева. Свако улагање у Војску Србије је улагање у квалитет живота сваког од нас. Где је Војска, ту је и ред, ту је и закон, ту је и успех“, поручио је министар одбране након потписивања уговора у Краљеву.

Print Friendly, PDF & Email