Светска организација за природу организује акцију „Сат за нашу планету“ у суботу, 30. марта 2019.године у 20:30 часова. Србија ће по једанаести пут бити део глобалне еколошке акције која се обележава у више од 180 земаља и око 7000 градова.
Симболичним искључивањем светла на сат времена појединци, организације, институтције, градови и компаније шаљу снажну поруку да је могуће нешто предузети по питању ублажавања последица климатских промена и да је могуће променити свакодневне навике за добробит планете Земље и свих нас који на њој живимо. Ове године, „Светски фонд за заштиту дивљих животиња“ упозорава и на проблем прекомерног коришћења пластике и њеног неадекватног одлагања, због чега сваке године осам милиона тона пластике заврши у морима и океaнима.
Град Краљево ће се укључити у акцију „Сат за нашу планету“  искључивањем јавне расвете у периоду  од 20:30 до 21:30 часова, у суботу30. марта 2019. године. У наведено време јавна расвета ће бити искључена на централном градском тргу – Тргу српских ратника и Тргу Светог Саве.
Један сат који проводимо у мраку подсетник је да морамо да осигурамо одрживу будућност наше планете.

https://www.earthhour.org/

Print Friendly, PDF & Email