На осамдесет првој (ванредној) седници Градског већа града Краљева пред већницима су се нашле свега три тачкe дневног реда.
Две тачке су Предлози за допуну дневног реда Седнице Скупштине града Краљева која ће се одржати у четвртак, 28.02.2019. године, и односе се на Одлуку о мрежи јавних основних школа на територији града Краљева и Одлуку о мрежи јавне Предшколске установе „Олге Јовичић- Рита“ из Краљева.
„Измене Закона основног система образовања и васпитања су предвиделе  другачију методологију формирања мреже вртића и мреже основних школа на територијама јединица локланих самоуправа, у складу са новом методологијом је сачињена и нова мрежа. Одељење за друштвене делатности у сарадњи са Школском управом за Рашки управни округ и другим релевантним институцијама донели су Предлоге ових Одлука, а на предлог једног од одборника оне ће се наћи на сутрашњој седници Скупштине града“, објаснио је у свом обраћању медијима градоначелник града Краљева др Предраг Терзић.
„С обзиром да смо имали велики број издвојених одељења основних школа, првенствено у руралним подручјима, где више није било услова за опстанак тих одељења због малог броја ученика, дошло је до укидања два издвојена одељења Основне школе „Милун Ивановић“ из Ушћа, и то у Гокчаници и у Борово. Такође дошло је и до промене у оквиру Основе школе „Вук Караџић“ у Рибници, где је школа на Берановцу сада издвојено одељење ове основне школе, то је у ствари и стање на терену, с тим што је претходна Одлука предвидела формирање нове школе на територији града“, изјавио је градоначелник.

Print Friendly, PDF & Email