Командант Штаба за ванредне ситуације на територији града Краљева, градоначелник др Предраг Терзић прогласио je ванредну ситуацију на територији града Краљева због обилне кише која пада већ неколико сати без престанка.
„Имамо неколико веома критичних ситуација, регионални пут Краљево – Крагујевац је прекинут, постоји прекид саобраћаја у једној саобраћајној траци на путу Матарушка Бања – Жича – Краљево, а треба рећи да се саобраћај на свим другим путевима одвија отежано. У Гледићком крају имамо проблема са набујалим бујичним потоцима, мост у Закути је однет, имамо проблема и у Рибници, на Берановцу, у Адранима и Грдици“, појаснио је Терзић.
Градоначелник је нагласио да је читава територија града Краљева погођена обилним падавинама и да се чини све како би се ситуација побољшала односно како бисмо реаговали у најбољем могућем смислу.
„Имамо проблема и са једним возилом, ради се о аутобусу, две екипе Центра за ванредне ситуације су кренуле ка Милавчићима како би спасили људе из аутобуса, који је остао заглављен и има проблема са електроником“, изјавио је градоначелник, па додао да се укупно девет екипа Центра за ванредне ситуације, са возилима и са пумпама, налази тренутно на терену.
„Знам да грађанима није лако и да многи од њих пријављују проблеме, међутим, Одељење за ванредне ситуације у Краљеву мора да делује у складу са правилима и по приоритетима“, истакао је Терзић. Он је апеловао на грађане да имају стрпљења и да ће се екипе Центра за ванредне ситуације трудити да дођу до сваког грађанина, али да се једноставно не може све решити одмах, јер је на територији читавог града Краљева дошло до оваквих падавина.
Према званичним подацима о падавинама за подручну мрежу Краљево Републичког Хидрометеоролошког завода, на територији града Краљева ноћас у периоду од 1.45 до 6.00 часова пало је 85 милиметара кише по метру квадратном.

Print Friendly, PDF & Email