У сали Дома Војске Србије у Краљеву многобројним породицама са троје и више деце, које су поднеле захтев за издавање картице, уручене су ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ 2019 „Цена минус за 3+“. Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић и председник Удружења Покрет за децу „Три плус“ из Чачка Владица Гавриловић поздравили су препуну салу породица са троје и више деце.
Прва ПОНОСНА КАРТИЦА 2019 „Цена минус за 3+“ свечано је уручена Мануели Митровић, која се захвалила у име свих мајки са троје и више деце.
„Град Краљево је један од градова и општина у Србији, који су се прикључили Покрету за децу „Три плус“, која омогућава мајкама троје и више деце да добијају различите врсте попуста, у продавницама обуће, у продавницама одеће, у играоницама, фудбалским, кошаркашким, одбојкашким и другим клубовима. Наши привредници су показали велику дозу хуманости и жеље да сви заједно, Град издвајајући средства за чланство у организацији, а они дајући попусте деци, учине да мајке троје и више деце коначно буду поносне зато што су нашој земљи и нашем граду родиле троје, четворо, петоро, шесторо и више деце“, појаснио је у својој изјави за медије градоначелник др Предраг Терзић.
„Ово још једна од мера, којима омогућавамо бољи положај вишечланим породицама, а ми као град Краљево се трудимо и да променама различитих Одлука омогућимо да се што више и више деце у нашем граду рађа“, нагласио је градоначелник, а затим подсетио да је на прошлој седници Градског већа промењена Одлука о вантелесној оплодњи, према којој ће убудуће, жене које имају до 50 година моћи да добију средства из буџета града Краљева за вантелесну оплодњу.
Владица Гавриловић, председник Покрета за децу „Три плус“ је истакао да се позиву за чланство Покрета, од 169 локалних самоуправа у Србији, одазвало само 11, међу којима је и град Краљево. „Колико град треба да буде поносан на поносне мајке са троје и више деце, мислим да саме мајке и породице са троје и више деце треба да буду поносне на свој град. Ми, као Удружење, смо понудили свим локалним самоуправама чланство, одазвало се само 11, ово је ствар добре воље, осећаја и великог срца, како града, тако и привредних субјеката који учествују у овом пројекту, а у Краљеву их је преко 150, од клубова који су дали бесплатно тренирање за децу која долазе из породица са троје и више деце до бројних попуста“, изјавио је председник Покрета.
„Ова младост и ова сцена данас из Краљева треба свима да нам покаже шта је суштина нашег Пројекта, да у овим тешким временима једни за друге покажемо да можемо да урадимо нешто више. Мислим да је Србији у овом тренутку то најпотребније а, оне, мајке са троје и више деце, су хероји данашњег времена“, рекао је Владица Гавриловић. Он је још додао да је до данас прикупљена 1081 изјава, али да очекује да ће тај број врло брзо прећи цифру од 2000. Такође је нагласио да је Покрет самим прихватањем да град Краљево постане члан, обавезан да током целе године, сваког месеца испоручује картице за оне мајке које се пријаве.
ПОНОСНА КАРТИЦА 2019 је персонализована картица, намењена породицама са троје и више деце, са којом ове породице могу остварити попусте или бити ослобођене плаћања роба и услуга у бројним правним субјектима на територији града Краљева, али и целе Србије, који су потписали уговоре о пословно-техничкој сарадњи са Покретом за децу „Три плус”.
Списак правних субјеката код којих породице са троје и више деце могу остварити попуст у Краљеву, односно Србији, корисници картице могу наћи на званичном сајту Удружења Покрет за децу „Три плус“: http://triplus.org.rs/kraljevo/. Покрет за децу „Три плус“ је ове године увео и Три плус размену – корисници картице ће моћи да се улогују на сајт Удружења и размењују гардеробу, поклањају оно што им није потребно, а појавили су се и донатори који ће имати поклоне за ове породице.
Право на картицу имају породице код којих су мајке са троје и више деце, од којих је најмање једно дете малолетно; да су родитељи старатељи или усвојиоци детета које је у породици треће или наредно; самохрани очеви који се старају о деци; очеви који су преузели бригу о деци; да родитељи (усвојиоци, старатељи) имају заједничко пребивалиште са малолетном децом или малолетним дететом уколико су остала деца пунолетна, а расељена лица да имају заједничко боравиште са малолетном децом или малолетним дететом уколико су остала деца пунолетна.
Породице које су захтев поднеле након 14. фебруара, картице ће моћи да преузму на шалтеру Одељења за друштвене делатности у Градској управи града Краљева (Трг Јована Сарића број 1, први улаз, приземље), радним данима од 07.00 до 15.00 часова, почев од 5. марта.

Print Friendly, PDF & Email