Јубиларни, тридесети пут, бројне љубитеље сплаварења из Србије и из иностранства дочекала је река Ибар, по дану идеалном за спуштање прелепим брзацима и буковима. Уз звуке трубача, „Весели спуст 2019“ кренуо је подно средњовековне тврђаве Маглич након пуцња из трешњевог топа гусара из Лађеваца. Спусташима из Београда, Крагујевца, Косовске Митровице, Звечана, Великог Градишта, Чачка, Крагујевца, Ниша, Јагодине… добар спуст, лепо време и незаборавну забаву пожелео је капетан „Веселог спуста 2019“, градоначелник Краљева др Предраг Терзић, који се у чамцу, са члановима Организационог одбора манифестације, спустио до Матарушке Бање.

„Спусташи, можда нам недостаје лепо време, али нам не недостаје добро расположење. Сигуран сам да ће овај „Весели спуст“ протећи у најбољем могућем реду, отворен је и можемо да кренемо“, рекао је градоначелник пожелевши да се и наредних година, у још већем броју, сусрећемо на „најстаријој и највеселијој регати“.

Након пауза у Богутовцу и на Златној обали, веселоспусташе је у Матарушкој Бањи дочекао ручак – традиционални стусташки пасуљ, сервиран на тераси ресторана „Југославија“.

Ове године, новац од купљених улазница биће усмерен за помоћ онима који су претрпели штете у јунским поплавама у нашем граду, због чега је манифестација са последње седмице јуна померена на нови термин – након завршетка ванредне ситуације.

Организовање и спровођење овог догађаја реализовано је захваљујући искусном ангажовању и сарадњи бројних чланова Организационог одбора – појединаца и институција.

Print Friendly, PDF & Email