Пожар који је почетком маја захватио велики део Регионалне санитарне депоније „Дубоко“ код Ужица, на којој се више од деценије одлаже отпад из чак девет градова и општина Златиборског и Моравичког округа, створио је граду Чачку огроман проблем са депоновањем отпада.

У складу са договором између представника града Краљева и града Чачка, како је депонија у овом тренутку затворена, Чачак ће комунални отпад одлагати на депонији код Краљева.

„Потпуно је нормално да у незавидној ситуацији, у којој су се нашли мештани Чачка, Краљевчани притекну у помоћ“, поручио је градоначелник града Краљева др Предраг Терзић.

Како је подсетио, мештани Чачка, али и других градова и општина у нашој околини, притицали су у помоћ када се Краљеву догодио земљотрес и када су наш град погађале поплаве, зато сада Град Краљево жели да помогне нашим комшијама.

„Ово је ситуација у којој ћемо ми изаћи у сусрет привремено односно онолико времена колико је неопходно да се депонија „Дубоко“ санира и, након тога, они ће одлагати смеће на месту, као и пре немилог догађаја“, појаснио је Терзић, па истакао:

„Битно је да у оваквим ситуацијама покажемо међусобну солидарност, јер није битно ко је из Краљева, Чачка, Ивањице, Лучана или Крушевца, већ да помажемо једни другима.“

Градоначелник Терзић истакао је да грађани Краљева немају разлога за бригу, јер на краљевачкој депонији има довољно простора неопходног за депоновање смећа из Краљева, али и из Чачка све док се не стабилизује ситуација на депонији „Дубоко“ и не буде поново отворена након санирања последица пожара.

Према речима градоначелника Чачка Милуна Тодоровић, очекује се да ће се у наредних 20 до 25 дана ситуација решити, након чега ће бити настављен транспорт отпада из Чачка на Регионалну санитарну депонију „Дубоко“.

Print Friendly, PDF & Email