Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић је, са сарадницима, обишао радове на асфалтирању Улице Пера Ћетковића на Берановцу, које изводи Јавно комунално предузеће „Путеви” Краљево.

Према његовим речима, мештани који овде живе су прошле године упутили захтев градској власти, која је припремила пројектно-техничку документацију, и, на срећу и задовољство мештана ове улице, машине су данас на терену и улица дужине 250 метара и ширине 4,5 метара је коначно асфалтирана.

„Ово је једна од ретких улица која се налази у центру Берановца а коју до сада нисмо асфалтирали. Када сам постао градоначелник, пре седам година, преко пута ове улице налазиле су се бараке, привремени објекти који су ту годинама стајали, од којих се многи нису користили више од деценије. На месту тих објеката изградили смо један од најлепших вртића, не у Краљеву, него у овом делу Србије, тако да данас вртић „Миломир“ похађају деца са читавог Берановца, из Јовца, Метикоша, Драгосињаца, Каменице и Кованлука“, подсетио је Терзић, па додао:

„У Норвешкој кући смо отворили и амбуланту како би сада сви мештани овог краја имали знатно ближе лекара и медицинске сестре, али да би амбуланта могла да ради сваког дана, неопходно је да сви они своје здравствене картоне пребаце из амбуланте у Рибници на Берановац да би лекар сваког дана био на Берановцу и тиме омогућио бољу здравствену негу за мештане читавог краја.“

Како је подсетио, Фудбалски клуб „Јовац“ ове године обележава 50 година од оснивања клуба, а средствима града осветљен је њихов стадион како би деца са Берановца и из Јовца и у вечерњим терминима могла да тренирају. Такође, у децембру прошле године асфалтирана је улица поред вртића „Миломир“, а асфалтирањем Улице Пера Ћетковића завршава се уређење готово свих попречних улица на Берановцу и у Јовцу.

Први човек града Краљеца најавио је да је, на пролеће наредне године, у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, планирана реконструкција Првомајске улице.

„Од државног пута Краљево-Крушевац на Берановцу, главна улица која води до раскрснице између Метикоша и Јовца биће реконструисана. Биће изграђен тротоар и кружни ток на самој раскрсници, тиме ћемо добити потпуно нов пут, од самог скретања са државног пута, па све до Каменице. Јако је важно да изградимо и тротоар кроз Шумаре, тако да и мештани Метикоша и Драгосињаца имају торетоар. Ово је изузетно важно за децу која похађају издвојено одељење ОШ „Вук Караџић“ на Берановцу како би могла да дођу пешке до школе не ризикујући свој живот и да могу увече безбедно се врате кући“, појаснио је градоначелник.

Терзић је напоменуо да се, у договору са Јавним предузећем за уређивање грађевинског земљишта „Краљево“ и директорком Основне школе „Вук Караџић“, завршава припрема пројектно-техничке документације за изградњу фискултурне сале.

„Већ наредне године ће започети градња ове сале у школи на Берановцу, што је јако важно за нашу децу јер морамо да бринемо о сваком човеку без обзира где живи, али посебно морамо да водимо рачуна о нашој деци“, поручио је градоначелник.

Према речима једног од становника асфалтиране улице, Берановац се много променио у претходних неколико година – сада имају вртић, амбуланту пошту, на шта се годинама чекало, а на чему су сви мештани изузетно захвални.

Print Friendly, PDF & Email