Пионирке Женског кошаркашког клуба Краљево победнице су традиционалног мини Kупа „Моја кравица“ пионирских екипа, у оквиру Kупа Србије „Милан Цига Васојевић“. Малене краљевачке „малене“ су, минулог викенда, у нишкој дворани „Чаир“, пехар националног купа у својој узрасној категорији избориле у финалној победи над вршњакињама београдске Црвене звезде – резултатом 85:80, након победе београдске екипе Мега МИС са 77:67. Уз то, за најбољу играчицу проглашена је кошаркашица Kраљева Невена Петровић.

Како је, на пријему победница Купа и њиховог тренера и челника ЖКК Краљево, истакао градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, иако тужни што су у завршници Купа у женској кошарци сениорке ЖКК Краљево поражене у финалу, велику радост су причиниле пионирке ЖКК Краљево, које су у наш град донеле Мини куп Србије.

„Ове девојчице су показале како се радом, трудом, залагањем, свакодневним тренинзима може стићи до успеха. Уз помоћ Драгана Бајића, председника Клуба, који се годинама труди да створи услове за тренирање, преко секретара Бранислава Варевца, који се, у сарадњи са њим, труди да створи нове шампионке, и ове девојчице крећу стазама успеха. Верујем да ће остварити успехе Тамаре Бајић, Тање Живановић, Бојане Милошевић и читавог низа кошаркашица које су почеле каријеру у Краљеву и оствариле значајне успехе у великим клубовима у Србији и иностранству“, рекао је градоначелник истакавши да се Град Краљево труди да помогне женској кошарци.

„Сваке године издвајамо средства за њихов рад и функционисање и наш ЖКК Краљево је постао један од два или три најбоља клуба у држави. Очекујем да ћемо се и ове године борити за титулу првака Србије. Претходне године смо имали 2:2 у финалној серији и у петој утакмици против Црвене звезде у Београду на крају треће четвртине имали смо нерешен резултат. Нажалост, на крају смо, са шест поена разлике, поражени од београдских црврно-белих, али овога пута су наше девојчице победиле Црвену звезду у финалу. Очекујем да ће, по угледу на њих, и први тим наставити да се бори за титулу и да ћемо крајем априла ове године у Краљево донети титулу првака државе“, казао је др Предраг Терзић, градоначелник града Краљева.

Према речима тренера краљевачких пионирки Милана Вукшића, ово ни за њега ни за екипу није нимало мали тренутак. Вукшић је захвалио клубу и првом тиму који им је омогућио да учествују на Купу.

„Захваљујем свом тиму, играчицама што су се бориле и што су донеле злато клубу, себи и Граду“, нарочито је истакао тренер уз захвалност и КК Севојно, њиховим играчицама и тренеру, који су дали велики допринос освајању злата – дајући своје играчице.

Добитница признања за најбољу играчицу Невена Петровић каже да им је прва утакмица, полуфинална, била тешка – губиле су са седамнаест поена разлике, али су на крају успеле да победе.

„Друга утакмица, у финалу, против Црвене звезде, била је мало лакша, од старта смо кренуле јако. Велико је срце кад добијемо тим са великим именом. Баш смо се бориле и оставиле срце на терену“, рекла је млада Краљевчанка истакавши да јој ово лично признање, поред групног, много значи и да, иако ускраћене за неке ствари које њихове вршњакиње које се не баве спортом имају, од спорта добију и много више.

Капитен тима Јана Прибаковић каже да су их „велика борба, срце на терену и тимски дух“ довели до победе и захвалила је свим играчицама што су дале све од себе и захваљујући томе се попеле на највиши степеник победничког постоља.

Помоћник градоначелника града Краљева за спорт Милош Симовић, и сам некадашњи спортиста – атлетичар, честитао је победницама мини Купа и пожелео да наставе да иду путем успеха, уз поруку да, и поред великих одрицања, бављење спортом има небројених предности и пружа много могућности.

Председник Спортског савеза Краљева Александар Даишевић је пионирским првакињама Србије пожелео да се још увек играју кошарке, да уче од оних који могу да их науче и да „пехар који сада држе буде мањи од онога који ће донети можда за пар месеци или за годину дана“.

„Малене“ које су, у два дана, победиле две наше најјаче екипе – Јана Прибаковић, Невена Петровић, Ива Вранеш, Анђела Станишић, Нина Живановић, Јована Јанићијевић, Kалина Терзић, Петра Милосављевић, Милица Kараичић, Сара Чоловић, Нина Урдов, Елена Ерић, Ема Јеверица, Нађа Ракић – са висина освојеног првог места, обећавају успешну будућност женске кошарке у Краљеву, граду спорта.

Print Friendly, PDF & Email