У просторијама Фудбалског савеза региона Западне Србије, у Крагујевцу, одржан је састанак са руководством Фудбалског савеза Србије и Западне Србије, а све у циљу договора и промоције терена са вештачком травом који ће, Одлуком Извршног одбора Фудбалског савеза Србије, бити додељени и граду Краљеву.

Према речима председника Савеза Небојше Живановића, изабране су локалне самоуправе које на својој територији имају изграђену путну инфраструктуру државе односно ауто-путеве и коридоре, имају смештајне капацитете, као и да представљају дестинацију која је туристички атрактивна. Како истиче, локална самоуправа је у обавези да определи земљиште које је у власништву града односно општине, уради припремне радове и обезбеди дозволе, након чега се одмах креће са реализацијом постављања терена.

Град Краљево ће добити не један већ два вредна спортска објекта – један са вештачком и један са природном травом, а градоначелник Краљева др Предраг Терзић изразио је захвалност Фудбалском савезу региона Западне Србије и Фудбалском савезу Србије који су омогућили деци из Краљева, али и одраслима, да тренирају и играју утакмице на ова два терена.

„Очекујем да ћемо, уз помоћ ове велике донације, успети да у нашем граду развијамо нове асове и да ће из Краљева потећи нови Трифуновићи, Луковићи, Анђелковићи, Богдановићи, Младеновићи, Гобељићи, Рачићи… Краљево је било, и остало, расадник веома добрих фудбалера, а да бисте успели да те младе фудбалере научите доброј игри неопходно је да имате добре фудбалске терене. Сами ово не бисмо могли, зато нам је изузетно значајна помоћ  Савеза“, истакао је Терзић.

Како је појаснио, да би било која локална самоуправа функционисала неопходна је сарадња између републичких власти и локалне самоуправе, а Краљевчани поред фудбала, тренирају и веома успешно се такмиче и у другим спортовима – мушкој и женској кошарци, одбојци и рукомету.

„Нажалост, Град јесте улагао у другу спортску инфраструктуру, али вероватно у претходном периоду није било довољно идеја и слуха за улагање у фудбалску инфраструктуру. Сада се то мења и заједничким снагама, уз помоћ државе, Фудбалског савеза и Града, започећемо процес изградње ових терена.  Град се труди да помогне свим фудбалским клубовима, нарочито аматерским који се налазе на селу, тако да смо у претходних неколико година осветлили велики број терена и сваке године опредељујемо средства за расвету за четири фудбалска терена на сеоском подручју“, казао је Терзић.

Он је подсетио да Град Краљево, који има 120.000 становника на територији површине чак 1.530 квадратних километара, има највише фудбалских клубова на сеоском подручју.

„Краљевчани играју фудбал чак и на надморској висини већој од 1000 метара, на Рудну, где постоји Фудбалски клуб Минерал који се активно такмичи и трудићемо се да, у наредним годинама, и тим људима да омогућимо оптималне услове за такмичење. Такође, сигуран сам да Српска лига неће бити највиши ранг у коме се Фудбалски клуб Слога такмичи и да ће успети да се пласира у Прву лигу, где и припада“, истакао је градоначелник Краљева поручивши да очекује да ће ово значајно улагање значити бољу игру и боље резултате.

Изградњом спортских објеката, који ће бити на располагању репрезентацији и репрезентативним селекцијама када то буде неопходно, стадионска инфраструктура на територији Западне Србији биће комплетирана, а средства за изградњу фудбалских терена са вештачком травом добили су Краљево, Ваљево, Ужице, Прибој, Крагујевац, Врњачка Бања и Велико Градиште.

Print Friendly, PDF & Email