Први човек града Краљева др Предраг Терзић, од 2016. године када је постао градоначелник, посвећује време суграђанима како би, кроз директне дијалоге, заједно размотрили и изнашли потенцијално решење за њихове проблеме, нерешене ситуације и иницијативе које се односе на свакодневни живот или се тичу делокруга рада локалне самоуправе.

Од почетка 2023. године до 16. марта, градоначелнику се за помоћ у вези са остваривањем права из области социјалних давања, заснивањем радног односа, новчану помоћ у реализацији пројеката и организацији манифестација, тешкоћама при решавању питања којима се баве јавна предузећа и установе или оних која су у надлежности одељења и служби Градске управе града Краљева, лично обратило 113 грађана.

У жељи да пружи адекватну подршку или помоћ у решавању проблема, градоначелник Терзић истиче да су врата његовог кабинета сваке седмице, једном или више пута у току недеље по потреби, отворена за све суграђане.

На овонедељном пријему, градоначелник је дискутовао са грађанима о једном од најчешћих проблема са којима се суочавају људи на сеоском подручју -асфалтирању и подасипању путева, али и другим инфраструктурним проблемима.

Затражена је помоћ у вези са аплицирањем на Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом који је расписало Министарство за бригу о селу Владе Републике Србије. Градоначелнику се обратило и лице које је, након дугогодишњег боравка и рада у иностранству, желело да се врати у свој родни град и покрене бизнис.

О поверењу које Краљевчани полажу у првог човека Града говори и чињеница да је током 2022. године на пријем у кабинет дошло чак 539 особа, а бројни су и они који нису били у могућности да, из оправданих разлога, дођу лично, па су о потешкоћама са којима се боре контактирали са њим путем телефона.

Грађани се, осим око помоћи при решавању личних проблема, свакодневно обраћају градоначелнику и путем мејла у коме наводе похвале или критике, захтеве и молбе, предлоге, сугестије, траже савете… Према његовим речима, како би грађани у што краћем року добили одговор односно неопходне информације, у зависности од сложености захтева којим су се обратили, изузетно је важна сарадња градских институција.

Терзић је истакао да је неопходно посветити посебну пажњу сваком проблему понаособ, јер када су у питању потешкоће који значајно утичу на свакодневно функционисање грађана, неопходно је искористити механизме којима Град располаже, као што су измене одлука односно ребаланс буџета ради обезбеђивања средстава, и на тај начин обезбедити грађанима нормалан живот.

Градоначелник је поручио да, иако некад сама посета и разговор нису довољни да се изнађе решење, грађани су захвални на издвојеном времену и уважавању које им је пружено, а Град ће наставити да се труди да помаже свим својим суграђанима како би заједничким снагама створили још боље услове за живот у Краљеву.

Print Friendly, PDF & Email