Нови асфалт у дужини од 300 метара у краку улице Цане Бабовић, у насељу Матаруге, у Матарушкој Бањи, велика је радост и олакшање за свакодневно функционисање чланова двадесет пет домаћинстава који у њој живе. Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, са сарадницима, обишао је завршетак радова и, том приликом, разговарао са мештанима.

Како истиче, разговарајући са овим људима увидео је колико им значи нови асфалт и зато је важно да сви који се налазе у градској власти – градоначелник, заменик, помоћници и већници, али и одборници, свакодневно буду уз наше грађане.

„Треба да чујемо њихове потребе и да, у оквиру средстава којима Град располаже у буџету, изградимо нове путеве, нове метре канализационе и водоводне мреже, нове тротоаре и све оно што је неопходно људима који живе у центру града, приградским насељима, али и на сеоском подручју. Јако је важно да председници месних заједница, али и одборници, буду свакодневно уз грађане како би ми, који чинимо извршну власт у граду, знали тачно да предвидимо колико је средстава неопходно и да их обезбедимо за наредне године“, изјавио је Терзић.

Према његовим речима, људи искажу захвалност за оно што је урађено, али траже и да се уради нешто ново, да се наредне године наставе пројекти, да се гради и да им се помогне колико је могуће и управо захваљујући тим разговорима, већ се планирају средства за идућу годину.

„Мештани Матарушке Бање, али и Матаруга, могу да буду задовољни оним што је урађено у овој години. Мислим да је за све њих најзначајније то што ће Матарушка Бања коначно почети поново да ради. Прошле године је отворен кафе Капица који представља омиљено место за изласке свих људи у Бањи и Конареву, али и великог броја Краљевчана који су годинама чекали да овај лепи кафић на самој обали Ибра поново почне да ради“, рекао је Терзић.

Градоначелник је подсетио да је Град ове године, заједно са Европском унијом, обезбедио финансијска средства за реконструкцију 5,3 километра водоводне мреже која ће омогућити сигурно снабдевање водом Геронтолошком центру у Матарушкој Бањи, Специјалној болници „Агенс“, али ће омогућити и да хотел Термал има воду у сваком тренутку.

„Реконструкција Термала ће значити нови живот за Матарушку Бању. Не само за оне породице чији ће се чланови тамо запослити као кувари, конобари или административно особље, отварање Термала ће омогућити свим људима у Бањи да зараде. Људи у Матаругама ће моћи да продају сир, кајмак, пршуту и ракију, а мештани саме Бање моћи ће да зараде и изнајмљивањем својих просторија, као што су некада сви издавали куће или собе, или продајом сувенира, кокица и сладоледа јер ће бројним туристима бити омогућено да дођу овде“, појаснио је Терзић.

Како је истакао, Бања је некада била међу најпосећенијим туристичким местима у бившој великој Југославији, али године транзиције довеле су до тога да је, нажалост, као туристичко место престала да постоји.

„Сада се враћамо на стазе старе славе и  наш задатак је да сви заједно – нови власници природног лечилишта Матарушка и Богутовачка Бања, Град Краљево, али и сви мештани, учинимо све што је могуће да Матарушка Бања поново постане познато туристичко место на мапи Србије и да велики број туриста из земље, али и иностранства, дође у ову нашу лепу бању“, поручио је први човек града Краљева.

Према речима одборника Скупрштине града Краљева Николе Девића, Матарушка Бања наставља тренд улагања у своју инфраструктуру.

„Обезбеђена су средства Европске уније, кроз донације, којима ће се решити дугогодишњи проблем снабдевања водом, а поред тога опредељена су средства за реконструкцију прилазног пута до гробља и самог гробља у Матарушкој Бањи“, изјавио је Девић, истакавши да ће асфалтирани крак у улици у Матурагама, с обзиром на то да има око 20 кућа у којима живи више од петнеаесторо деце, поготово деци омогућити лепше и безбрижније детињство.

Print Friendly, PDF & Email