Средства прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет), на основу Решeња Владе, додељена су за 180 корисника. Право учешћа на Јавном конкурсу Министарства правде имали су сви носиоци пројеката – физичка и правна лица, органи, организације, јавне установе, предузетници, удружења, фондови, хуманитарне организације, којима се остварује јавни интерес у области здравства, културе, просвете, хуманитарног рада и слично који ће се реализовати у 2023. години.

Међу добитницима средстава су и краљевачке школе – „Ђура Јакшић“ из Конарева и Шумарска школа, Предшколска установа „Олга Јовичић Рита“ и Геронтолошки центар Матарушка Бања.

Основна школа „Ђура Јакшић” из Конарева, за реализацију пројекта „Инвестиционо одржавање фискултурне сале у Основној школи „Ђура Јакшић” у Конареву”, добила је 4.695.240,00 динара, док је Шумарска школа, за пројекат „Набавка заштитне опреме, алата и механизације за реализацију практичних облика наставе и такмичења у шумарству”, добила 1.469.741,00 динара.

Предшколска установа „Олга Јовичић Рита” из Краљева, за пројекат „Техничко опремање вртића Предшколске установе „Олга Јовичић Рита” Краљево”, од средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења,  добила је 2.274.000,00 динара, а Геронтолошком центру Матарушка Бања, из Матарушке Бање, за пројекат „Замена подних облога за безбеднији, лепши и енергетски ефикаснији Геронтолошки центар Матарушка Бања”, опредељено је 4.475.520,00 динара.

Уговоре о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења потписницима је, у Дому Народне скупштине Републике Србије, уручила министарка правде Маја Поповић.

Свечаности уручења уговора присуствовао је градоначелник града Краљева др Предраг Терзић са директорима школа и установа из Града Краљева – потписницима уговора.

Print Friendly, PDF & Email