Самаила су тек једно од краљевачких села у којима Град Краљево ради на стварању бољих и квалитетнијих услова за живот мештана. Радове на асфалтирању платоа испред Дома културе односно Поште у Самаилима обишао је председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић, са сарадницима. Он је том приликом разговарао са мештанима, који нису крили задовољство због још једног реализованог обећања.

„И за време ових хладних децембарских дана настављамо да радимо и да градимо – како у центру Краљева, тако и у свим селима у околини нашег града. Поред асфалтирања платоа испред Дома културе, током ове године, у Самаилима смо асфалтирали чак четири путна правца укупне дужине више од 1.200 метара, а подасули смо чак тринаест путева. Иако смо урадили много и у Самаилима и у сваком другом селу у околини Kраљева, неопходно је да још градимо и радимо, да наставимо асфалтирање и других путних праваца“, рекао је приликом посете Самаилима Терзић истакавши да Град сваке године из буџета издваја значајна средства за асфалтирање путева на сеоском подручју, и то знатно више него раније.

„Док је 2016. године за асфалтирање путева на сеоском подручју у буџету Града Краљева било опредељено 39 милиона динара, данас је за ове намене опредељено 179 милиона динара – четири и по пута више асфалтирамо 2023. године у односу на 2016. Неопходно је да наставимо да асфалтирамо још више како бисмо у наредних неколико година успели да до сваке куће у сваком селу у околини Краљева стигне асфалтни пут“, поручио је др Предраг Терзић, председник Привременог органа града Краљева.

Како је истакла кандидат за народног посланика у Народној скупштини Републике Србије из нашег града Снежана Јовановић, приоритет у претходном периоду, као што ће бити приоритет и у наредном периоду, јесте улагање у инфраструктуру, и на градском и на сеоском подручју. Она је подсетила на то да је Град у протекле три године издвајао по 179 милиона динара за асфалтирање у сеоском подручју, што је знатно више него у периоду пре тога.

„Мештанима Самаила је асфалтирање овог платоа био приоритет и с обзиром на то да је ту Дом културе, сигурно да ће ово бити значајно место сусрета у наредном периоду и неких културних манифестација“, поручила је Снежана Јовановић.

Мештани Самаила су задовољни оним што је урађено у њиховом селу и захвални Граду што је препознао значај издвајања више средстава за стварање услова за бољи живот људи на селу. Сваки асфалтирани пут, сређен дом културе или било која друга инвестиција која унапређује квалитет живота на селу њима су веома драгоцени. Како кажи, надају се и желе да са Градом и са Републиком наставе да доприносе квалитетнијем и богатијем животу на селу.

Print Friendly, PDF & Email