На радионицу и дружење „Буди боља“ – „Никад није касно за нови почетак“, са дамама Града Краљева, у ресторану „Мерак“ у краљевачком насељу Рибница, новинар Сања Маринковић је стигла са глумицом Наташом Аксентијевић, тренером за лични развој Милицом Стевановић, др Иваном Петровићем, специјалистом гинекологије и акушерства, ПР клинике „Пронатал“ Катарином Гајин и новинаром и сценаристом Марином Хостов.
Госте и суграђанке које су дошле на дружење са Сањом Маринковић и њеним гостима поздравио је градоначелник града Краљева др Предраг Терзић. Како је истакао, јако је битно да су на овом дружењу девојке и жене које раде различите послове – баве се политиком, одборнице, предузетнице, запослене у јавним предузећима, установама, учитељице, наставнице, професорке, васпитачице, новинарке, али и жене са села које свакодневно раде тешке физичке послове… различитих година, различитих интересовања.
„Оне су разговарале са Сањом и њеним гостима како би сазнале нешто ново, размениле искуства, а свака од њих има шта и да каже – шта ради, којим се пословима бави, како проводе време са породицом и у кући… Раговарале су о својим искуствима, размениле знања са другим женама. Сигуран сам да су се после радионице ‘Буди боља’ све тако и осетиле“, рекао је градоначелник захваливши Сањи Маринковић и њеним гостима.
Сања Маринковић је захвалилa на гостопримству градоначелнику и његовим сарадницима, и пожелила добродошлицу дамама Краљева, уз захвалност што су издвојиле ову суботу за дружење.
„Ово је мотивационо дружење са жељом да инспиришемо једна другу, да делимо лепе и мање лепе тренутке. Свака од нас има различита искуства и уверења, свака живи са неким бригама и страховима, али мислим да, када се жене удруже, онда стварно може да настане чудо. Сигурна сам да у ово савремено време никако не сме да постоји реченица ‘жена жени је највећи вук’. Мислим да, када су жене заједно, и када поштују једна другу, када су подршка, онда заиста могу да буду боље и себи и другима. Зато сам и пожелела да ово дружење назовем ‘Буди боља’“, рекла је Сања обраћајући се краљевачким дамама и истакла: „Мислим да свака од нас треба свакога дана да ради на свом расту и развоју. Сигурна сам да се ниједна јутрос није пробудила са жељом да буде просечна.“
„Ово је дружење са идејом да заједно једна другу мотивишемо, инспиришемо, да будемо што боље и себи и другима, зато што сматрам да оваква врста дружења која није класична радионица, није никаква психотерапија, јесте заиста драгоцена, јер осећамо да припадамо једна другој, осећамо се као једна добра заједница жена са идејом да будемо успешније, да будемо боље мајке, супруге, пре свега да будемо боље себи. Оно што, пре свега, краси једну жену јесте самопоуздање, а ми, колико год да смо успешне и остварене, увек нам фали то нешто мало да бисмо биле себи у потпуности оно нешто што очекујемо. Верујем да ће свим дамама из Kраљева дружења са гостима из области здравства, психотерапије, бољег живота, са културне сцене Србије, бити драгоцено и лековито“, рекла је Сања Маринковић.
Порука Милице Стевановић, тренера за лични развој, јесте „да смо сви некако заједно у истом ‘сосу’, увек све имамо некако исте изазове, али да за све увек постоји решење“.
„На овом дружењу смо причале о томе који су то све наши изазови и шта то можемо да предузмемо да живимо неки лепши и бољи живот. Мислим да је то увек могуће, није лако, aли јесте могуће – у оном тренутку када преузмемо одговорност за свој живот, јер та одговорност нам даје моћ да мењамо неке ствари у свом животу“, сматра Милица Стевановић.
Доктор Иван Петровић, специјалиста гинекологије и акушерства, поручио је дамама да иду на редовне гинеколошке прегледе, да воде рачуна о свом здрављу и да што пре уђу у брачне воде и остваре трудноћу.
„Превентивни прегледи би требало да се раде барем једном годишње. Никад није касно остварити се у улози родитеља, али треба што пре кренути код гинеколога уколико постоје проблеми“, рекао је доктор Петровић посаветовавши младе жене да воде рачуна о свом здрављу.
Међу Краљевчанкама које су се дружиле са Сањом Маринковић и њеним гостима издвојиле су се две даме из нашег града које, свака на свој начин, мењају слику Србије на боље.
Четрдесетједногодишња Јелена Раденковић из Лађеваца, удовица већ десет година, мајка шесторо деце, бака седморо, а ускоро и осморо унучади, каже да је њен мотив да гостује био да покаже женама како је, после смрти супруга, остала на газдинству са децом, која сада имају 25, 24, 22, 14, 11 и девет година, и наставила да се бори.
„Мене су одржала моја деца и она ми дају највећу снагу. Ја сам богата жена“, поручила је Јелена, која се бави пољопривредом, узгојем говеда, услужним печењем…
Бојана Бошковић, власница Атељеа венчаница „Queen“, каже да кроз свој посао у индустрији венчаница има прилику да сведочи различитим причама љубави и трансформације будућих невеста.
„Са сваком венчаницом коју стварам – стварам прилику женама да осете самопоуздање и трансформишу се у прелепе невесте. Кроз свој посао омогућавам срећу и промену другима“, каже Бојана која у Kраљеву има салон на два спрата са 160 нових модела, а од прошле године и локал у Београду на води са 100 модела венчаница, истичући да су њене суграђанке врло романтичне и најлепше.
Дружење и радионица „Буди боља“ Сање Маринковић сунчаног априлског краљевачког поподнева, у веома пријатном амбијенту и уз врхунску услугу ресторана „Мерак“, била је једноипочасовни слатки предах за осамдесетак Краљевчанки, заслађен поклоном краљевачке фабрике за израду колача „Тријумф“ Станић.
Print Friendly, PDF & Email