Дечје одмаралиште „Гоч“, на истоименој планини удаљеној тридесетак километара од Краљева, на 920 метара надморске висине, на локалитету Добре воде, и ове зиме може се похвалити пуним капацитетима, и у „Гочку“ и у „Добрим водама“.

Иако прва помисао на ово годишње доба, најчешће, буде снег, чак и без белог покривача, или са свега неколико десетина центиметара – колико је нападало последњих дана, малишани смештени на Гочу – уживају.

Око 250 деце је, константно, још од пре Нове године, на планини. Гости Дечјег одмаралишта били су малишани краљевачке Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“, као и ученици основних школа из нашег града, који су на Гочу уживали у оквиру рекреативне наставе.

За оне који су на планини били током божићних празника, припремљена је и свечана вечера уочи Божића, а запослени у одмаралишту су се потрудили и да их упознају са обичајима везаним за овај велики хришћански празник.

У оквиру кампа „Мој супер распуст“, на овој прелепој „дечјој планини“, и током овог зимског распуста, друже се и забављају деца из целе Србије – Београда, Новог Сада, Крагујевца, Чачка…. Зип-лајн, разне уметничке и едукативне радионице, караоке, маскенбали, разне такмичарске игре, клискање, шетње… део су активности којима се деца баве у слободно време, у циљу развијања креативности, сналажљивости, тимског и такмичарског духа, што је, између осталог, и циљ овог кампа, који се на Гочу реализује током зимског, али и током летњег распуста.

Најмлађи гости Дечјег одмаралишта се играју и друже и у балон хали, али и на отвореним теренима, а на располагању су им и стазе за шетњу на чистом планинском ваздуху.

На Гочу ове зиме има и нешто старијих гостију – и на пансионском смештају, али и оних који желе да дан проведу у природи, уживајући у оном што им она у ово доба године нуди.

И поред попуњених капацитета, Гоч ће сигурно бити још посећенији са вишим снежним покривачем.

ФОТО: „Мој супер распуст“; ДО „Гоч“

Print Friendly, PDF & Email