Краљевачка публика ће поново имати прилику да, након више од пет година, у оквиру квалификација Дејвис купа прати мечеве репрезентација Србије и Словaчке у Новој хали спортова у Рибници.

Љубитељи тениса ће, у наредна два дана, моћи уживо да прате и бодре Дејвис куп репрезентацију Србије коју ће представљати Ласло Ђере, Душан Лајовић, Миомир Кецмановић, Никола Ћаћић и селектор Виктор Троицки. Српски тенисери ће одмерити снаге са селекцијом Словачке коју, на челу са селектором Тибором Тотом, чине Алекса Молчан, Лукаш Клајн, Јозеф Ковалик, Лукаш Покорњи и Игор Зеленај.

У краљевачкој хали спортова одржан је официјелни жреб за меч квалификација Дејвис купа Србија – Словачка. На церемонији су, поред тимова Србије и Словачке, присуствовали и тим менаџер репрезентације Словачке господин Рудолф Хорват, супервизор ИТФ и врховни судија меча господин Иан Смит и председник Тениског савеза Србије, домаћин, Мирко Петровић.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић имао је част да, у име Града, извуче парове за предстојеће квалификационе мечеве. Он позвао је љубитеље овог спорта да дођу у краљевачку дворану како би сви заједно пружили свесрдну подршку нашем националном тиму.

Баш у граду на Ибру, у оквиру овог значајног такмичења, Дејвис куп репрезентација Србије је пред домаћом публиком, 2015. године, завидним резултатом победила селекцију Хрватске, а потом, 2018. године, поразила је и Индију.

Два сингл меча планирана су у петак, 2. фебруара, са почетком од 15.00 часова, и то између Кецмановића и Клеина односно Лајовића и Молчана, док ће у суботу, 3. фебруара, са почетком од 13.00 часова, публика имати прилику да прати дубл у ком ће снаге одмерити Ћаћић и Кецмановић против Ковалика и Покорњија, као и два сингл меча између Кецмановића и Молчана односно Лајовића и Клеина.

Print Friendly, PDF & Email