Једна од дужих улица у насељу Ковачи – Улица Петра Лековића, ангажовањем радника Јавног комуналног предузећа „Путеви“ Краљево, добила је нови изглед – пресвучена је асфалтом. Мештани ове Месне заједнице задовољни су што је локална самоуправа изашла у сусрет њиховом захтеву и захвални за испуњено обећање, што су, заједно са кандидатима за одборнике у Скупштини града Краљева из овог краја, и пренели председнику Привременог органа града Краљева др Предрагу Терзићу, који је обишао радове на асфалтирању ове улице.

Како је истакао Терзић, у разговору са председником Месне заједнице Ковачи, одборницима из Ковача и мештанима овог приградског насеља, сазнао је да је неопходно пресвући асфалтом Улицу Петра Лековића јер је асфалт дотрајао.

„Управо због тога, Град је обезбедио средства и вредни радници краљевачких ‘Путева’ пресвукли су асфалтом улицу. Поред тога, у разговору, поготово са младим мајкама и очевима, сазнали смо да је неопходно изградити дечје игралиште на ледини у горњем делу Kовача. Завршена је јавна набавка и убрзо ће почети радови на изградњи игралишта, тако да ће и деца из Ковача имати потпуно ново игралиште“, рекао је председник Привременог органа града Краљева.

Он је, као веома важно, поготово када се говори о деци, истакао да је потребно обезбедити и сигуран одлазак деце из горњих Kовача до Основне школе „Свети Сава“.

„Ми јесмо изградили потпуно нову стазу која се простире дуж Жичке улице уз Војску, али је неопходно да изградимо и тротоар који ће се простирати од раскрснице Жичке и Улице ковачких бораца и настављати се дуж Ковачких бораца поред војних магацина. Планирали смо средства и за ову ставку и очекујем да ћемо наредне године, после ребаланса буџета, почети изградњу и овог тротоара“, рекао је Терзић наглашавајући да је јако важно бринути о свим људима, без обзира где живе.

„Ковачи одавно више нису село, постали су приградско насеље. Ова три захтева су била приоритетна и зато смо одмах кренули са реализацијом, али сигурно је да има још много посла и да ће бити неопходна значајнија улагања и Града Kраљева и наших комуналних предузећа како бисмо успели да решимо све проблеме грађана Ковача“, рекао је приликом обиласка радова на асфалтирању Улице Петра Лековића у Ковачима др Предраг Терзић, председник Привременог органа града Краљева.

За улицу дугу око 470 метара, ширине од 3,5 до 4,40 метара, тј. за око 1.9115 квадратних метара, утрошено је око 211 тона асфалта. Вредност радова је 3.880.000 динара са ПДВ-ом.

Print Friendly, PDF & Email