„Најлепша и најрадоснија спортска манифестација која је одржана на Атлетском стадиону у Kраљеву“, с нескривеним симпатијама истакао је градоначелник града Краљева др Предраг Терзић приликом отварања „Трке за срећније детињство“, спортско-рекреативнe акцијe, хуманитарног карактера, коју, у оквиру Дечје недеље, организује Црвени крст Краљево. Сви који су били на трибинама Атлетског стадиона, бодрећи основце из 13 краљевачких школа и предшколце из три вртића, делили су радост и срећу малих такмичара што могу да трчe и да се такмиче, навијају за своје другарице и другаре…

„Навијања за ‘Едуку’ и ‘Чуперак’ су била неупоредиво већа него навијања за ‘Звезду’ и ‘Партизан’! Како су само бодрили дечаци своје другарице док су трчале, а како су после тога оне њих подржавале…“, нагласио је градоначелник додајући:

„Сигуран сам да ће Црвени крст Краљево, који је и ове године у оквиру недеље посвећене деци организовао ову манифестацију, наставити то и наредних година. Деца треба да имају прилику да се такмиче, али и да се уче хуманости. Сви су данас платили стартне бројеве, а прикупљени новац ће ићи деци која нису у најбољем социјалном стању, чије породице не живе најбоље. Тако деца уче не само да треба да се такмиче, већ да треба и да помажу својим другарима чије породице немају довољно средстава. Верујем да ће и ту лекцију научити и да ћемо следеће године овде опет видети велики број деце из краљевачких вртића и основних школа“, поручио је Терзић.

Како истиче секретар Црвеног крста Краљево Радмила Добрић, они већ деценијама реализују најмасовнију традиционалну „Трку за срећније детињство“.

„Трудимо се да кроз неговање здравих стилова живота покушамо, а надам се да у томе и успевамо, да код деце у раном детињству развијемо осећај хуманости, солидарности, емпатије, јер куповином стартног листића они помажу неком свом другару да можда први пут оде на море“, каже Радмила Добрић истичући да трка не би била тако успешна и масовна да немају сараднике у свим основним школама, Предшколској установи, Градској управи….

„Велико хвала свима који нам помажу, као и Народној библиотеци и Карате клубу ‘Реикон’, који су већ годинама донатори и свој награђеној деци обезбеђују чланарине за наредну годину, као и Спортском центру који нам је уступио овај предивни стадион да се дружимо и да се кући вратимо срећни и задовољни што смо учествовали на оваквој трци и што смо неком помогли“, каже секретар краљевачког Црвеног крста.

Према њеним речима, ове године преузето је око 5.000 стартних листића, а она се нада да ће наредне године ова хумана спортско-рекреативна манифестација окупити још више учесника.

Print Friendly, PDF & Email