Простор између Гимназије, Економске школе, Електро-саобраћајне техничке школе „Никола Тесла“ и Медицинске школе, у Доситејевој улици, на основу идејног решења које су израдили инжењери Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта „Краљево“, добиће потпуно нови, модеран и функционалан изглед.

Бетонски терени, травнате површине и део недовољно искоришћен између школа биће претворен у савремено опремљен спортско-академски простор.

Централно место заузимаће спортски терен, прекривен ливеним тартаном, предвиђен за кошарку и одбојку. Део простора предвиђен је за амфитеатар, који ће имати 60-100 места, и бину, где ће се налазити и водени зид и чесма. Биће изграђене перголе, као и места за седење – и око терена и испред школа. Предвиђене су и травнате површине, као и засади лишћарског и четинарског дрвећа и делова под жбуњем. Испред сваке школе биће плато, а планирана су и паркинг места, као и простор за остављање бицикала. Простор ће имати и адекватно осветљење.

Садржаји предвиђени идејним решењем простора између школа свакако ће допринети богатијим и разноврснијим наставним и ваннаставним активностима ученика Гимназије, Економске, Електро-саобраћајне техничке и Медицинске школе, али ће и сви Краљевчани добити место за спортска и културно-уметничка дешавања у савремено уређеном простору.

Print Friendly, PDF & Email