Крај Споменика отпора и победе у нашем граду, на дан када је 1941. године почео Други светски рат у тадашњој Југославији – 6. априла, положени су венци.

Крај краљевачког обележја које подсећа на победу и ослобођење у Другом светском рату, венац је положила изасланик председника Републике Србије генерални секретар Сузана Пауновић.

„Централно обележавање и церемонију у Београду предводио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господин Селаковић, а ја сам у Kраљево стигла у својству изасланика председника Републике Србије“, рекла је Сузана Пауновић и додала:

„Kао што знате, осим у Београду, увек обележавамо овај дан и негде у унутрашњости земље Данас је то Kраљево, и овде сам заједно са господином Мануелом Сарацином, изаслаником немачке владе за Западни Балкан, са којим сам желела да одам почаст Краљевчанима у борбама за ослобођење Kраљева“, рекла је Сузана Пауновић, изасланица председника Републике Србије

Венац је на Споменик отпора и победе у Kраљеву положио и градоначелник Кеаљева др Предраг Терзић.

Градоначелник је, пре одавања поште жртвама Другог светског рата, у градској кући примио Мануела Сарацина, специјалног изасланика Немачке за државе Западног Балкана, који је Краљево посетио у пратњи своје сараднице и сталног заменика амбасадора Немачке.

Print Friendly, PDF & Email