Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић прокоментарисао је наводе  активиста Локалног фронта Предрага Воштинића и Владана Славковића, али и Радомира Лазовића, који су се протеклих дана могли прочитати и чути у медијима.

Према његовим речима, када је сазнао за саобраћајну несрећу у којој је Предраг Воштинић повређен, он му је пожелео брз опоравак, али је, такође, нагласио да осуђује сваку врсту злоупотребе саобраћајне несреће.

Изјаве самог Воштинића, али и Славковића и Лазовића, наставиле су се током претходне недеље, али и током емисије „Утисак недеље“, која је емитована у недељу, а у којој је Предраг Воштинић гостовао.

„Ја не гледам ту емисију, али када су ме позвали, погледао сам део емисије у којој Предраг Воштинић, који жели себе да представи као жртву насиља, каже како би, да је био у студију РТС-а, заварио шамарчину посланику Миленку Јованову. Дакле, обичну саобраћајну несрећу представљају као покушај убиства Предрага Воштинића. Људи да ли сте ви нормални?“, изјавио је Терзић, истакавши да се саобраћајне несреће дешавају сваког дана у сваком и најмањем месту у Србији.

„Ви проглашавате то као покушај убиства који је политички мотивисан. Ко би желео да изврши атентат на Предрага Воштинића, човека који, како кажу, нема подршку ни једног процента Краљевчана. Чувеног интелектуалца који у својој биографији пише да је студирао теологију, информационе технологије и ко зна шта још. Па шта си ти, пријатељу, од школе заправо завршио? Пусти то шта си студирао, свако може да оде да упише два факултета и буде студент, а да, притом, није дао ниједан испит“, поручио је Терзић.

Како истиче градоначелник, не рачунајући то што је био ангажован у Електродистрибуцији, где је за неколико година стекао пара колико поштен човек не може за цео живот, са својих педесет година Воштинић није радио ништа.

„Бавио се активизмом. Какав црни његов активизам, па шта си ти у животу радио, шта си створио и направио? Само идете по телевизијама, сликате се и причате сваком шта треба да ради, а ви не знате у животу да урадите ништа и представљате се као жртве“, изјавио је Терзић, па додао:

„′Ја бих му заварио шамарчину′ је заправо уличарски речник Лутовца који је доктор наука и амбасадор Србије. Амбасадор Србије каже заварио шамарчину. Одлично. Прелепо. То показује каква им је била демократска власт, такви су им били и амбасадори.“

Print Friendly, PDF & Email