Приликом обиласка мештана села Милочај, надомак Краљева, председника Привременог органа града Краљева др Предрага Терзића угостио је познати крављевачки виртоуз на хармоници Миша Мијатовић.
Терзић је изразио задовољство што има прилику да буде гост човека који је прославио српску песму. Како је подсетио, Миша Мијатовић је уметник који је деценијама увесељавао људе у нашем крају, али и читавој Србији, бившој Југославији, свим крајевима Европе, Америке и Аустралије, где живи српски народ, али и други народи бивше Југославије.
„Миша Мијатовић није одлучио да живи ни у Бечу, ни у Минхену, ни у Америци, желео је да живи у Србији, и то не у Београду, него у Милочају, где и данас живи са породицом. Поред тога, увек је желео добро свом селу, није мислио само на себе и како да његовој породици буде боље, јер у његовој породици се сви труде да вредно раде и зараде довољно за себе, већ је увек мислио на читаво село“, казао је Терзић.
Према његовим речима, Мијатовић се увек трудио да пружи конструктивне предлоге како да се помогне његовом селу – да се у Милочају изгради или асфалтира пут, осветли фудбалско игралиште, да се помогне мештанима његовог села када год се за то укаже прилика или потреба.
„Увек је говорио колико воли овај крај и, иако је родом из Губеревца, увек се борио за своје село и за Краљево. Ми, Краљевчани, поносни смо на Мишу Мијатовића, Владу Пановића, поносни смо били и на Предрага Живковића Тозовца и Новицу Неговановића, као и на Лепу Лукић и нашег комшију Мирослава Илића и многе друге, али оно што Мишу разликује од свих тих људи јесте то што је он остао овде да живи, воли овај град, и да се бори за наша лепа села“, поручио је Терзић, додавши да треба знати ценити то што је неко, ко је могао да живи било где на овом свету, ипак одлучио да остане у Краљеву.
Миша Мијатовић истакао је да га још од ране младости за Милочај и Краљево везују најлепше успомене – у Милочају се скућио и основао породицу, почео да се бави музиком и начинио прве кораке у каријери, и како истиче, иако путује и наступа свуда по Србији и Европи, Краљево му је у срцу и увек му се враћа. Према његовим речима, у Србији је, током претходних година, приметна промена набоље у свим сегментима, а посебно га радује константан напредак и развој Краљева.
„Хтео бих да се посебно захвалим, и да похвалим, председника Привременог органа града Краљева, младог доктора наука, Предрага Терзића који је заиста доста учинио за наше Краљево. Могу рећи да га је препородио. Његовим залагањем Краљево је добило две фабрике, изграђено је доста путева и инфраструктуре и реализовани су бројни пројекти. Он је човек из народа који хоће да саслуша сваког и да помогне, без обзира да ли му се обраћа човек са села или неки високи званичник, и зато му желим да настави да ниже успехе“, казао је Мијатовић, па додао да га посебно радује све што је у претходном периоду урађено за његов Милочај.
Како истиче, обезбедити средства за осветљење једног сеоског фудбалског терена није мала инвестиција Града, а играчима Фудбалског клуба „Милочајац“, који су добили на поклон и опрему, али и свој деци и омладини Милочаја од изузетног значаја је што сада у свом месту имају адекватне услове за тренирање и бављење спортом.
Print Friendly, PDF & Email