У духу предстојећих новогодишњих и божићних празника, на Тргу српских ратника, краљевачки малишани обрадовaли су пролазнике симболичним порукама са новогодишњим жељама – пуним љубави, позитивне енергије и пријатељства.

Акција „Обрадуј ме поруком”, организована је у оквиру пројекта „Од игре до књиге“ који, уз подршку Школске управе Краљево и партнера у пројекту Града Краљева, реализује краљевачко Удружење „Партнерски за образовање“  које чине клубови родитеља и наставника Предшколске установе „Олга Јовичић Рита”, ОШ „Чибуковачки партизани”, ОШ „Браћа Вилотијевић” и ОШ „Олга Милутиновић” и ученички парламенти из ових школа.

Помоћник градоначелника Краљева Марко Матовић, у име Града, пружио је подршку малишанима који су својим новогодишњим порукама мамили осмехе случајним пролазницима на градском тргу.

„У оквиру политике и бриге према младима, који су најважнији део сваког друштва, град Kраљево препознаје и подржава активности које спроводи Удружење „Партнерски за образовање“ када је реч о транзицији деце из предшколског у школски систем, а који представљају један шокантан тренутак за наше најмлађе суграђане“, истакао је Матовић, поручивши да ће Град увек подржати пројекте који имају за циљ да омогуће и олакшају најмлађим суграђанима почетак новог животног доба.

Према речима мастер васпитача Предшколске установе „Олга Јовичић Рита” Љиљане Живковић, у време када смо сви оптерећени бригама и проблемима Удружење „Партнерски за образовање“ дошло је на идеју да покрене акцију под слоганом „Обрадуј ме поруком“ како би наше суграђане обрадовали бар по једном лепом поруком.

„Наша акција се изродила из једне идеје која је заправо заживела кроз пројекат „Од игре до књиге“ уз подршку  партнера – града Kраљева и Школске управе Краљево. Акција је осмишљена тако да деца новогодишњим честиткама, које су лично писала, обрадују случајне пролазнике, па су у складу са предстојећим празницима поруке пуне лепих жеља“, појаснила је Љиљана Живковић.

Према њеним речима, Удружење је основано 2017. године од када постоји и Национална асоцијација просветних радника у оквиру које функционишу удружења за образовање у 13 градова и општина.

Удружење „Партнерски за образовање“ покренуло је пројекат „Транзиција из Предшколске установе у основну школу“ са циљем да деци приближи и олакша транзициони период који се дешава када прелазе са једног нивоа образовања на други. Као представник града Краљева, било је једно од три учесника пројекта, а резултати пилот пројекта ушли су у нове програмске основе за наредне школске године које се сада реализују у предшколским установама на нивоу целе државе.

Print Friendly, PDF & Email