Девојке које су се уписале у историју краљевачке, али и српске кошарке, великим успехом, али и начином на који су успех постигле, вицешампионке државе, краљевачке „малене“, заједно са тренерима и управом клуба, примио је у градској кући градоначелник Краљева др Предраг Терзић. Сребрне краљевачке кошаркашице поздравили су и помоћник градоначелника за спорт Милош Симовић, председник Спортског савеза Краљева Александар Даишевић и чланица Градског већа Ивана Базић.

Иако је Црвена звезда победила – у петој утакмици, са веома малом разликом, кошаркашице Женског кошаркашког клуба Краљево су шампиони – на водећој позицији на табели биле су најдуже, први део првенства завршиле су без пораза, а утакмицу која је одлучивала победника одиграле су на гостујућем терену, уз забрану присуства њиховим верним навијачима.

Градоначелник је, с поносом, истакао како је за спортско Kраљево велики дан у коме дочекује вицешампионке државе у женској кошарци.

„Наше кошаркашице су из године у годину спортски бренд Kраљева. У време пандемије корона вируса 2020. године, освојиле су Kуп Србије, а биле су и најбоље у лигашком делу сезоне. Нажалост, те године није проглашен шампион државе, што је била велика неправда. Али, уместо да посустану духом, вредно су тренирале, припремале се и ове године играле чак пет утакмица у финалној серији плеј-офа са Црвеном звездом. Иако је Црвена звезда победила, после 2:2 након четири утакмице, и нерешеног резултата на крају треће четвртине у петој, ми смо ипак шампиони. Ово је најбољи тим у Краљеву и ово је један од најбољих тимова на Балкану. Зато што овај клуб краси породична атмосфера, зато што има најбоље навијаче, зато што је свака утакмица у старој Хали спортова подсећала на некадашње утакмице Кошаркашког клуба Слога из осамдесетих година прошлог века, Винстон ЈУБА лиге крајем деведесетих и почетком 2000…“, истакао је градоначелник и додао:

„Нигде се овако не подржавају кошаркашице као у Краљеву. Хала је увек испуњена до последњег места, а навијање публике, која познаје кошарку, одлично је.“

Градоначелник је захвалио свима који су допринели оваквом успеху краљевачких кошаркашица – људима који су основали клуб, садашњем председнику, играчицама које су проносиле славу краљевачке женске кошарке, Тањи Живановић – сада спортском директору, Невени Јовановић – дугогодишњој репрезентативки Србије. Терзић је посебно истакао чињеницу да је ЖКК Краљево дао чак двадесет четири репрезентативке Србије у различитим категоријама. Како је навео, наше млађе категорије су и данас одличне захваљујући некадашњој репрезентативки Тамари Бајић, која успешно води млађе категорије а и помоћни је тренер младог клуба, а наш тренер Никола Јовановић Гацо је показао да је најперспективнији млади тренер у Србији.

Градоначелник је истакао да ће Град увећати средства која опредељује Женском кошаркашком клубу Краљево, уједно позвавши и локалне привреднике да подрже наше кошаркашице, јер – уз стручни рад, њихово тренирање, њихову борбу – њихов успех сигурно неће изостати.

„Ове девојке су вредне, радне, посвећене кошарци, гину на терену једна за другу. Само тако пожртвованим радом и борбом можемо да стигнемо до титула, а ја сам уверен да ћемо следеће године да их дочекамо као праве првакиње Србије“, казао је Терзић.

Председник ЖКК Краљево Драган Бајић захвалио је играчицама, Стручном штабу, Граду – који је стао иза клуба, публици… нагласивши да су успели да напуне „кутију шибица“ као некада.

„Након двадесет три и по године, колико постоји ЖKK Kраљево, заиста сам поносан и питам се да ли сам икада сањао да ће се овако нешто десити… Након успеха у Сурдулици, када смо освојили Куп, мислио сам да је то врх овог клуба, али схватили смо да то није тако. Ове године смо потврдили да смо велики клуб и да нисмо, као многи клубови, само у пролазу“, рекао је Бајић.

Никола Јовановић, тренер ЖКК Краљево, захвалио је свима на подршци – Граду, Спортском савезу, Стручном штабу, играчицама – „које су наш понос и наше огледало“, и изразио наду да ће следеће године клуб у Краљево донети злато.

Кроз сузе, веома емотивно, говорећи о саиграчицама као о својим најближима, кошаркашица Ивана Брајковић је истакла да је поносна на сваку девојка из тима.

„Свака од њих је на неки начин специфична, а без иједне од њих ова слагалица не би била потпуна“, казала је наша сребрна девојка и поручила: „Ово сребро сија као злато“.

Наше златне „сребрне“ девојке поздравили су и суграђани на Тргу српских ратника, крај популарног „Милутина“.

Капитен екипе Драгана Гобељић, најбољи стрелац финалне серије, са 116 поена на пет утакмица, захвалила је Краљевчанима који су дошли да поздраве њих и њихов велики успех, који је сваког Краљевчанина учинио поносним суграђанином „малених“.

„Хвала вам што сте били наш шести играч током читаве сезоне, наш ветар у леђа. Верујте, без вас ово одличје не би било са нама. Желим да вам обећам да ћемо следеће године стајати овде и славити титулу заједно са вама. Велико хвала… Част и задовољство су ми што сам била капитен ове екипе. Прошли смо много лепих и тешких тренутака, али изнели смо све стоички“, рекла је Драгана Гобељић и поручила: „Нисмо освојили титулу, али смо победили!“

Print Friendly, PDF & Email