Краљевчани су, на централном градском тргу, испратили стару и дочекали нову – српску Нову годину – уз разноврстан забавно-музички програм и послужење.

Програм је почео „Зимском чаролијом“ за најмлађе. Краљевачки малишани су учествовали у интерактивним анимацијама кроз музичко-спортске и драмске игре, плесали у дискотеци, дружили се са кловновима и џиновима на штулама. И деца и старији били су одушевљени светлећим реквизитима који имитирају поларну светлост у дугиним холограмским и стробоскопским ефектима – ЛЕД крилима, ЛЕД обручима, ЛЕД роботима…

Након забаве за децу, на бини на Тргу српских ратника, наступио је добро познат Краљевчанима „Оскар бенд“, препознатљив по доброј атмосфери коју ствара на својим наступима.

У концерту Љубе Аличића, који је изводио старе познате песме, уживали су и они који добро памте овог интерпретатора народне музике, али и они млађи, од којих су његове песме знатно старије. То што су некадашњи, али, показало се, и још увек хитови стари и по неколико деценија, окупљене на Тргу српских ратника у Краљеву није спречило да певачу припомогну – заједно са Аличићем, певали су „…само ти си моја била…“, „… сутра с тобом нећу бити…“, „…верујем у љубав…“, „… дајте да пије другар мој…“, „…волео сам у Шапцу крај Саве…“…

У Нову годину Краљевчани су ушли уз трубаче, који су у поноћ још више развеселили под отвореним небом код Милутина све који су ноћ одлучили да проведу на Тргу у нашем граду.

Посетиоци и они који су вече искористили за шетњу краљевачким улицама су, током вечери, могли бесплатно да се загреју куваним вином и грејаном ракијом, али и да се послуже печеним волом на ражњу. Ово богато послужење поклон је краљевачких привредника својим суграђанима.

Организатори дочека српске Нове године на Тргу српских ратника су Туристичка организација Краљева и Град Краљево.

Print Friendly, PDF & Email