Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је, заједно са председником Привременог органа града Краљева др Предрагом Терзићем, реновиране просторије у Полицијској управи у Kраљеву.
„Свако улагање у полицију је улагање у нашу безбедност, у стабилност наше државе, у њену будућност“, истакао је министар, поручивши да ће Министарство наставити са обукама и опремањем:
„Министарству унутрашњих послова на првом месту је човек. Ми бринемо о својим запосленима и трудимо се да им се, кроз побољшање услова рада, захвалимо и наградимо њихову посвећеност и резултате.“
Према његовим речима, у претходних годину дана изграђена су или потпуно реконструисана 33 објекта и делимично реконструисано 35 објеката, док је у плану даља изградња и реконструкција полицијских и ватрогасних станица и управа.
Како је истакао председник Привременог органа града Краљева, реконструкција и доградња просторија у краљевачкој Полицијској управи ће омогућити знатно бољи приступ свим грађанима Краљева који долазе у Полицијску управу како би извадили личну карту, пасош, продужили возачку и саобраћајну дозволу.
„До сада су грађани Краљева долазили у Одсек за управне послове, где су и услови за рад запослених и за приступ грађана били лоши. Грађани су чекали у редовима, у малим просторијама, током лета клима није довољно добро радила тако да им је било веома непријатно док чекају у редовима“, казао је Терзић, па нагласио:
„Сада су ово потпуно нове просторије, можда и најбоље у Србији. Мислим да ће сви Краљевчани бити веома задовољни када буду долазили да изваде документа.“
Председник Привременог органа Града Краљева захвалио је министру Гашићу на ажурности и жељи да овом инвестицијом помогне и омогући унапређење услова рада полицијских службеника у Краљеву, али и квалитетније и брже пружање услуга свим грађанима нашег града, као и бившем начелнику Жељку Рајковићу и новопостављеном начелнику Полицијске управе Краљево пуковнику полиције Новици Плескоњићу.
Како је истакао начелник Полицијске управе Kраљево Новица Плескоњић, и запослени на управним пословима су после 20 година добили боље услове за рад и савремену опрему, што ће засигурно допринети бржем, бољем и квалитетнијем пружању услуга грађанима, и захвалио министру Гашићу на свему што Министарство чини на побољшању услова за рад ове управе.
Састанку са начелником и руководиоцима Полицијске управе Kраљево, којем је присуствовао и председник Привременог органа Града Краљева др Предраг Терзић, размотрени су остварени резултати, као и мере које је неопходно предузети како би рад краљевачке Полицијске управе био још ефикаснији.
Министар Гашић је похвалио досадашње резултате Управе. Како сматра, Kраљево је безбедан и сигуран град, а службеници Полицијске управе улажу огромне напоре како би се повољно стање безбедности очувало.
ФОТО: МУП
Print Friendly, PDF & Email