Mинистар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, са државним секретаром Марком Кешељем и посебним саветником Дејаном Бојовићем, посетио је Град Краљево. Министар је, са градоначелником Краљева др Предрагом Терзићем, помоћником градоначелника за спорт Милошем Симовићем и руководиоцем Школске управе Краљево Бојаном Маринковић, обишао основне школе „Милун Ивановић“ у Ушћу и „Стефан Немања“ у Студеници, којима је Министарство донирало спортску опрему и реквизите – одбојкашке, кошаркашке, рукометне и фудбалске лопте, голове за рукомет са мрежама, стаклене табле и зглобне обруче за кошарку. Посета Краљеву је завршена обиласком спортских терена под обалом, Атлетског стадиона и куглане „Љубинко Кочовић“ и састанком у Спортском савезу Краљева.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је истакао да је Зоран Гајић и у претходном периоду, када није био министар спорта, као председник Одбојкашког савеза Србије, уско сарађивао са градом Kраљевом.

„Заједно смо организовали Лигу нација и у мушкој и у женској конкуренцији у нашем граду, а сарађивали смо и на другим веома значајним пројектима“, подсетио је градоначелник и додао:

„Уз помоћ Министарства омладине и спорта у претходном сазиву Владе Републике Србије, реконструисали смо терене за одбојку, кошарку и фудбал под обалом, а добили смо и средства за изградњу три теретане на отвореном – једне која се налази под обалом, друге на Берановцу и треће у Борићима. Уверен сам да ћемо у будућности успети да заједно са Министарством спорта реализујемо и друге пројекте, а сигурно је да краљевачки спортисти то заслужују.“

Градоначелник је подсетио и на тренутне велике успехе краљевачких спортиста.

„Наше кошаркашице лигашки део сезоне завршиле су на другом месту, наши рукометаши су другопласирани у Другој рукометној лиги и претендују да се пласирају у највиши ранг, наши кошаркаши су задржали статус АБА 2 лигаша и опстали у Кошаркашкој лиги Србије, а очекујем да ћемо у будућности имати још више успеха и у одбојци јер наши одбојкаши су на врху табеле Одбојкашке лиге Србије.“

Председник Спортског савеза Краљева Александар Даишевић је истакао да је посебна част дочекати новог министра спорта у Влади Републике Србије Зорана Гајића.

„Kраљево има чиме да се похвали. У граду на Ибру од 2015. траје константан напредак на изградњи спортске инфраструктуре, почев од нове спортске дворане, реконструкције атлетског стадиона, великог броја дечјих игралишта на простору целог града, до потпуне реконструкције терена под обалом, који су овом делу града, али и граду у целини, дали једну потпуно другачију слику и могућност да можемо се похвалимо јер ово у Србији има заиста мали број градова. Значи нам ова посета и што је изражена жеља да се разговара са Спортским савезом града Краљева као кровном спортском организацијом у нашем граду“, рекао је Даишевић додајући да свакако има много тема за разговор, као и прилика да се ослони на помоћ Владе Републике Србије јер „град Краљево није завршио причу када је спортска инфраструктура у питању“.

„Недостаје нам зимски базен, фудбалски стадион… желимо да све те ствари у наредном периоду, у годинама које долазе, овај град добије зарад поколења и деце која ће и на овим теренима израстати у будуће олимпијске шампионе“, рекао је председник Спортског савеза Краљева.

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић је истакао да је циљ посете био да се види какво је стање са инфраструктуром, организацијом спорта и генерално са условима за физичко васпитање и спорт и рекреацију.

„Веома сам задовољан стањем објекта у Ушћу. Хала је заиста у јако добром стању, одржава се и препуна је спортских садржаја. Донирали смо и школи у Ушћу и школи у Студеници реквизите, лопте, голове, кошеве, одбојкашке мреже. У Студеници су  направљени терени на отвореном и заиста постоје сви услови за извођење наставе физичког васпитања и за рад школских и клупских секција. Терени под обалом – мислим да су јединствен простор у Србији, бар колико је мени познато, да овако на једном месту постоји један спортски центар и терени на отвореном који су заиста, иако се види да се још ради, у феноменалном стању. Честитам градоначелнику Терзићу и његовим људима који су задужени за спорт и уопште који руководе Градом јер заиста постоје феноменални услови за бављење спортом“, рекао је министар Гајић по обиласку школа у Ушћу и Студеници и спортских садржаја под обалом у граду.

Министар је апеловао на све тренере, на све људе који се баве физичким вежбањем, који раде у систему спорта, и професоре и наставнике физичког васпитања, да што више својих садржаја – тренинга, часова, наставе –  одрже на отвореном јер, како је истакао „овде су заиста феноменални услови за спортске игре, атлетику и за ситне садржаје“. Он је, указујући на евидентне климатске промене, нагласио да ови терени најмање осам месеци годишње могу да се користе без икаквих проблема, што је много корисније од затворених простора.

Print Friendly, PDF & Email