Краљевчанин Саша Гаровић недавно се уписао у Гинисову књигу оборивши рекорд у склековима са оптерећењем. Саша је оборио претходни званичан рекорд који је износио 1.522 склека, урадивши 1.580 склекова. Честитке поводом постигнутог успеха младом Гаровићу упутио је и председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић.

Он је подсетио да је Краљево одувек град успешних спортиста – Љубиша Гиле Милојевић је, 29. маја 1991. године, постао клубски првак Европе са Црвеном Звездом, Вељко Петковић је 2000. године у Краљево донео олимпијско злато, као и многи други краљевачки спортисти који поносно проносе име нашег града широм државе, али и света.

„Ми смо град људи који су освајали европска и светска првенства, а од пре неколико дана имамо и Гинисовог рекордера – Сашу Гаровића из Ратине који је показао како се раде склекови под оптерећењем. Овај деветнаестогодишњак тренира из дана у дан, труди се да обара не само државне, већ и светске рекорде, и то му стварно добро иде“, казао је Терзић.

Према његовим речима, Саша, нажалост, тренира сам и у условима који нису баш најбољи, али је Град спреман да му помогне.

„Град Краљево ће, из тог разлога, обезбедити финансијска средства како би Саша могао да има боље услове за тренинг, па да се опет видимо следеће године када Саша обори, не државни, него светски рекорд, и поново се упише у Гинисову књигу рекорда“, поручио је председник Привременог органа града Краљева.

Саша Гаровић захвалио је Граду Краљеву на уприличеном пријему и гостопримству, као и на обећаној подршци и помоћи у наредној години, која ће му заиста много значити. Гаровић већ две године напорно тренира у парку у Ратини, и лети и зими, када је киша, снег, лед, тренинг не пропушта без обзира на временске услове.

„Мој учитељ сам само ја, нико други ми није помагао и све тренинге сам сам смишљао. Учио сам из својих грешака јер сам се много пута повређивао. Сигурно седам или осам пута сам имао озбиљне повреде руку и рамена, али сам се изборио“, изјавио је Гаровић.

Како је истакао, поред државног рекорда који држи са 207 пропадања из серије, рекорд за Гиниса у коме је за сат времена урадио 1.580 склекова са 10 килограма је најзначајнији.

Млади Краљевчанин планира да настави вредно да тренира и да се припрема за наредну годину у којој има циљ да обори нове рекорде, а упоредо се припрема и за упис на Факултет спорта и физичког васпитања. Велика жеља му је да у будућности помаже младима, који воле овај спорт, да заједно напредују и постижу запажене резултате.

Print Friendly, PDF & Email