У организацији АMSK GTC Racing – KVуз подршку Града Краљева, Спортског савеза Краљева и Туристичке организације Краљево, на стази „МX парк Трешњари“, за дане викенда, биће одржан Национални шампионат Србије у мото-кросу и Фестивал адреналинских спортова.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић истакао је да Град, из године у годину, издваја све већа финансијска средства за развој спорта, као и да иако се највећи број спортских догађаја одиграва у старој или новој хали спортова, постоје и догађаји који се одигравају ван центра града. Према његовим речима, за успех ове веома значајне трке, која се сваке године одржава у септембру, најзаслужнији је Дејан Јаблановић, који је омогућио свим љубитељима адреналинских спортова да у нашем граду погледају најбоље такмичаре из Србије, али и земаља региона – Мађарске, Грчке, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Републике Српске.

„Јаблановић је у претходних седам година уложио много финансијских средстава, али и много свог времена како би направио ту стазу, а у томе су му помогли пријатељи, али и бројна јавна предузећа и установе. Сви заједно смо радили на томе да направимо стазу која је данас постала понос Краљева“, изјавио је Терзић.

Како је истакао, сваке године неопходно је улагати финансисјка средства у поправку стазе, а с обзиром на то да се мењају и стандарди, увек је потребно извести и додатне радове и припремити стазу како би такмичари могли да се такмиче безбедно.

„Сигуран сам да ћемо и ове године имати добре резултате, а знам да сви ти такмичари, тренери и њихове екипе морају да потроше одређена средства приликом боравка у нашем граду, тако да се уложена средства за организацију овакве манифестације врате веома брзо кроз ноћења и угоститељске услуге на територији читавог Краљева“, појаснио је градоначелник, па поручио:

„Град ће се трудити да, поред верског и сеоског туризма, и Богутовачке и Матарушке Бање које коначно почињу да функционишу, финансира и помаже и развој спортског туризма.“

Председник АMSK GTC Racing – KV” Дејан Јаблановић подсетио је да је 2016. године у сарадњи са Градом односно јавним предузећима и установама почела реализација пројекта изградње стазе на којој је већ 2017. године организована прва трка на државном нивоу.

„Од 2017. године до данас организатори смо moto-трке која је попримилиа и међународни карактер. Прошле године десет држава је узело учешће и Краљево је постало битан чинилац у ауто-мото спорту и календару међународних трка“, нагласио је Јаблановић, истакавши да ове године очекује више од 75 такмичара из земље и региона на шампионату. Наш Град ће, у сарадњи са Туристичком организацијом Краљева, пети пут бити домаћин и Фестивала адреналинских спортова.

„Без подршке Града, али и људи из Трешњара и Жиче, ништа не би било могуће. Из године у годину трудимо се да слушамо примедбе, отклонимо проблеме и усавршимо манифестацију“, поручио је председник  АMSK „GTC Racing – KV“, па позвао све заинтересоване грађане да за дане викенда – 23. и 24. септембра, дођу на стазу „МX парк Трешњари“, где ће имати прилику да виде стреличаре, квадове, параглајдере, циклокросере и друге занимљивости…

Print Friendly, PDF & Email