Првенство Србије за сениоре и сениорке и Првенство Србије у вишебојима за млађе јуниоре и јуниорке у атлетици, 29. и 30. јула, на Атлетском стадиону у Краљеву, окупило је више од 200 такмичара који су се надметали у 41 дисциплини.

Приликом свечаног отварања овог значајног спортског такмичења, пријатеље атлетике, такмичаре, тренере, судије и све који на неки начин учествују у првенству поздравио је потпредседник Српског атлетског савеза Дане Корица, легенда југословенске атлетике, репрезентативац, кога сматрају једним од највећих српских атлетичара.

У име Савеза, захвалио је градоначелнику Краљева и његовом помоћнику за спорт, као и свима који су учествовали у дивној организацији, на високом нивоу, и Првенства Србије и Балканијаде током викенда који је претходио.

„Ово је прилика да се још неко пласира на Олимпијске игре, да се испуне олимпијске норме, што је велика ствар и за вас и за нашу Србију. Желим вам свима пуно успеха и добрих резултата на овом и на наредним такмичењима, пуно здравља и среће“, поручио је Дане Корица такмичарима.

У име града домаћина – и Балканијаде и државног шампионата у атлетици, обратио се помоћник градоначелника Краљева за спорт Милош Симовић, поздравивши потпредседника и друге представнике Српског атлетског савеза, клубове, тренере, спортске раднике, атлетичаре… званично отворивши Првенство Србије за сениоре и сениорке и Првенство Србије у вишебојима за млађе јуниоре и јуниорке.

„Свима који данас учествујете у овој прелепој спортској манифестацији пожелео бих добродошлицу, у Краљево сте увек добродошли. Видим да се у последње време у Kраљеву постижу јако добри резултати, што ме радује, што је и наша сатисфакција као техничког организатора, као партнера. Захвалио бих Српском атлетском савезу на поверењу, ми ћемо и убудуће желети и настојати да направимо што боље услове да у Kраљеву правимо што већа спортска достигнућа – и као такмичари и као организација, и да сви заједно као тим идемо из победе у победу. Знамо да то није нимало лако, али то нас и мотивише да будемо бољи“, рекао је Симовић приликом отварања.

Током два дана надметања, најталентованији српски атлетичари постигли су веома запажене резултате – забележени су нови лични рекорди, али су оборени и државни рекорди.

Чланови Атлетског клуба „Kраљево“ окитили су се са три медаље. Сребрну медаљу освојио је Никола Бељаковић у десетобоју и Тамара Савић у седмобоју, док је бронзану, постигавши нови клупски рекорд, освојио Марио Гламазић у бацању диска.

Print Friendly, PDF & Email