Спортски савез Краљева, као кровна спортска организација која окупља највећи број спортских клубова са територије нашег града, традиционално је доделио признања најуспешнијима у области спорта за 2022. годину, као и захвалнице, посебна и специјална признања људима који су допринели развоју и афирмацији краљевачког спорта.

Председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић захвалио је Граду на указаном поверењу и подршци, као и Спортском савезу Србије који је омогућио да заједничким снагама промовишу спорт и здрав живот организујући бројне спортске манифестације.

Симовић је захвалио љубитељима спорта, свим бившим и садашњим шампионима, који учествују у развоју краљевачког спорта и представљају наш град у најбољем могућем светлу. Он је истакао да је Савез организовао више од 30 спортских манифестација у току 2022. године, па изразио наду да ће и ове, 2023. године, краљевачки спорт наставити да иде узлазном путањом.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић поздравио је добитнике, истакавши да је наш град увек имао веома успешне спортисте који су годинама бележили веома добре резултате у индивидуалним спортовима, али су изостајале медаље у колективним спортовима са лоптом.

Према његовим речима, у историји нашег града краљевачки клубови су само три пута освојили Куп Србије у колективним спортовима, а у последње три године то се догодило чак два пута.

„Кошаркашице Женског кошаркашког клуба Краљево у марту 2020. године донеле су Куп Србије и завршиле такмичење као првопласиране у лигашком делу сезоне. Наредне године, успехом су нас обрадовали одбојкаши „Рибнице“ који су, након 43 године, донели у наш град Куп Србије. Континуитет успеха наставио се и 2022. године када су кошаркаши краљевачке „Слоге“ изборили учешће у АБА 2 лиги. Очекујем да ће, ове године, наш рукометни клуб „Металац“ успети да се пласира у највиши ранг српског рукомета“, изјавио је Терзић, подсетивши и на значајне резултате атлетичара, аутомобилиста, кајакаша, боксера и кик-боксера који из године у годину бележе све боље резулате, али не добијају толико медијске пажње.

Градоначелник је додао да је град Краљево изнедрио много талентованих спортиста који у Краљеву нису имали услове да постигну врхунске резултате, али у последњих неколико година могућности за развој спорта значајно су се промениле.

„Град је 2016. године имао буџет од 40.000.000 динара за спорт, а за само шест година буџет је увећан готово четири пута, па је 2022. године износио чак 150.000.000 динара. Краљево ће наставити да улаже у спорт и у наредним годинама, зато је у буџету за 2023. обезбеђено 110.000.000 динара за спорт, а ребалансом ће бити опредељена и додатна финансијска средства за наше спортисте јер они то заслужују“, истакао је Терзић, па поручио:

„Морамо сви заједно да се боримо, јер спортисти колико год да су вредни, упорни, истрајни, не могу да остваре најбоље резултате ако немају помоћ и подршку породице, добрих тренера, руководства клуба и локалне самоуправе, зато ће Град наставити да брине о својим спортистима и са поносом ће учестовати у њиховим успесима.“

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, честитао је  добитницима, али и Спортском савезу Краљева на промоцији спорта и афирмацији младих.

„Спорт нас учи да победници не побеђују увек, али никад не одустају. Сваки пад научимо да претворимо у мотив за будуће успехе. Зато је главни задатак свих нас да нашу децу и младе подржавамо да се баве спортом и своје идоле проналазе у спортистима“, поручио је Штефанек, пожелевши добитницима успехе и победе на свим животним и такмичарским пољима.

Спортски савез Краљева за најуспешнију пионирку прогласио је рукометашицу ЖРК „Металац“ Лену Андрић, док је најуспешнији пионир кајакаш КК „Ибар“ Давид Жели. Титулу најуспешнијих у кадетском узрасту понели су Христофер Димитров (Боксерски клуб „Металац“), Вук Базић  и Ања Богдановић (Кајак клуб „Ибар“). Међу најуспешнијим јуниорима нашли су се боксер Урош Чингелић (БУ „Чингелић“) и рукометашица Јована Пантовић (ЖРК „Металац“), а признања за најуспешније сениоре добили су Драгана Гобељић (Женски кошаркашки клуб „Краљево“) и Стефан Матовић (Кошаркашки клуб „Слога“).

Признање за најуспешнију екипу уручено је Кошаркашком клубу „Слога“, а за најуспешнијег спортског радника проглашен је председник Ауто мото клуба „КВ Рејсинг тим“ Бранислав Пaуновић, док је тренер Кошаркашког клуб „Слога“ Марко Димитријевић добио признање најуспешнијег тренера за претходну годину.

Посебна признања Спортског савеза Краљевa, за изузетан допринос и афирмацију краљевачког спорта у 2022. години“, добили су: Топлица Петковић, Милош Терзић, Драган Стефановић, Александар Думић, Слободан Маринковић и Драган Бајић. Специјална признања, „за изузетан допринос, афирмацију и подизање краљевачког спорта“, уручена су: Министарству спорта Републике Србије, Спортском ауто и картинг савезу Србије, Давору Штефанеку, Ненаду Крстићу, Владимиру Петковићу и Ненаду Ковачевићу.

Захвалнице за помоћ, промоцију и развој краљевачког спорта у 2022. години Спортског савеза Краљева уручене су: Ђорђу Савићу, Веселину Булатовићу, Небојиши Јовановићу, Ђорђу Спасојевићу, Љубиши Вујовићу, Николи Девићу, Мирјани Крчевинац и Драгославу Петровићу

Print Friendly, PDF & Email