Познати српски кошаркаш Ненад Крстић преузео је вођство краљевачког Koшаркашког клуба Слога.

Крстић је своју професионалну каријеру започео преласком из краљевачког Машинца у Партизан, након чега је као део светски познатих клубова – Њу Џерзи нетси, Оклахома Сити тандер и Бостон селтикси, показао своје способности и вештине у НБА лиги, а потом је каријеру наставио да гради у Европи као играч московског ЦСКА и Анадолу Ефеса.

Био је дугогодишњи члан репрезентације Србије, а као капитен освојио је сребрне медаље на Европском првенству  2009. у Пољској и на Светском првенству 2014. у Шпанији.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић изразио је огромно задовољство што су краљевачки „бели“ добили додатну сигурност и заслужени ветар у леђа доласком бившег репрезентативца Ненада Крстића.

Како је подсетио, играчи Слоге су квалитетном и пожртвованом игром,  предвођени тренером Марком Димитријевићeм, прошле године постигли један од највећих успеха у историји клуба и обезбедили пласман у АБА 2 лигу за наредну сезону.

Први човек града Краљева захвалио је претходном руководству на уложеном труду и сарадњи, па честитао Крстићу и пожелео да заједно са кошаркашима Слоге настави да ниже незапамћене успехе и у овој сезони.

Терзић је истакао да, иако претходна управа Слоге није направила дугове, већ су они настајали још од деведесетих година, нажалост, ти дугови су огромни и данас износе више од 21.000.000 динара. Према његовим речима, биће потребно много труда и напора да би се смањили, а Град Краљево ће наставити да помаже свом клубу, из кога су поникла нека од најпознатијих кошаркашких имена, да превазиђе ситуацију у којој се нашао.

Фото: Дадо Ђилас

Foto: Dado Đilas
Print Friendly, PDF & Email