Терен у Доситејевој улици у нашем граду, на коме су, играјући се, порасле генерације младих овог краја, али и шампиони попут Николе и Уроша Ковачевића, добиће ново лице. Град Краљево је, на захтев младих људи овог дела Доситејеве улице, обезбедио средства за реконструкцију кошаркашког терена, након чега ће бити постављене и нове табле и нови обручи. Радове на реконструкцији обишао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић са сарадницима.
„На овом терену су стасавали многи кошаркаши, рукометаши, одбојкаши, а овде су прве одбојкашке кораке начинили и Никола и Урош Ковачевић, наши прослављени одбојкаши који су учествовали на европским и светским првенствима и Олимпијским играма“, рекао је градоначелник истичући:
„Јако је важно да бринемо о младим људима, да реконструишемо терене. Ми смо до сада, са Министарством омладине и спорта, уложили значајна финансијска средства и реконструисали смо терене под обалом – за кошарку, одбојку, рукомет… Битно је да реконструишемо и градимо терене не само у центру града, већ и у приградским насељима, али и да обезбеђујемо новац како бисмо градили игралишта у сваком селу. Треба да бринемо о сваком детету, без обзира где оно живи. Зато ћемо у будућности градити још много оваквих кошаркашких, одбојкашких и рукометних терена и у центру града и у приградским насељима и у сваком селу на територији града Краљева“, поручио је Терзић.
Према речима Стефана Аџића, народног посланика, за санацију овог игралишта било је много иницијативе у претходном периоду.
„Знам колико ово значи становницима овог дела насеља, у којем има много младих људи, које је изродило много успешних спортиста. У Доситејевој се увек играла добра кошарка, нема разлога да се не игра на добрим теренима“, рекао је Аџић и додао:
„Терен се налази преко пута Факултета за машинство и грађевинарство, где, поред младих људи који живе у овом делу насеља, и на Факултету обитава велики број младих. Становници овог дела насеља имају разлога да буду задовољни, а сви који су дошли из других градова и који студирају на Факултету имаће прилику да се баве спортом“.
Аџић је истакао да ће се у наредном периоду инсистирати на решавању питања пружног прелаза код Факултета за машинство и грађевинарство јер, како је навео, „желимо да повећамо безбедност људи који прелазе пружни прелаз, а мислим да ћемо уз то побољшати и визуелни изглед“.
Print Friendly, PDF & Email