Друга ОCR трка – трка са препрекама – „Трка хероја“ – одржана је последњег септембарског дана на Аутодрому Берановац. Уз помоћ Града Краљева односно Спортског савеза Краљева, Војске Србије и бројних спонзора, Спортско удружење Zero36 из Краљева, на свој други рођендан, други пут је окупило бројне „хероје“ из целе Србије. Према речима организатора, 250 такмичара из целе Србије – Новог Сада, Београда, Kрушевца, Ниша, Сомбора… и, наравно, Краљева, надметало се на стази дугој 10 километара, прелазећи је трчећи, прескакањем и савладавањем 24 препреке – конопац преко базена, Еверест, висеће мостове, базен са водом, разне пешадијске и војне препреке…
Трка има више нивоа – level one – за професионалне такмичаре, level fun – за рекреативце и људе који се иначе не баве спортом, али могу да истрче и да се мало забаве, као и екипну трку – у којој учествује четири такмичара с тим да један мора да буде другог пола и морају заједно да прелазе препреке, помажу се, и на крају у циљ улазе заједно носећи велику гуму. Бројни спонзори, за најбоље, обезбедили су и вредне награде.
Град Краљево је и претходне и ове године подржао ову спортску манифестацију. Како истиче градоначелник др Предраг Терзић, и краљевачка јавна комунална предузећа „Чистоћа“ и „Водовод“, као и Дом здравља, помогли су у организацији.
„Удружење окупља људе који воле спорт и који су у јако кратком временском року успели да и прошле и ове године организују трку која окупља такмичаре из читаве Србије и омогућили да Kраљево још једном буде домаћин значајне спортске манифестације. Људи који нису из Kраљева, који су дошли у наш град, потрошиће овде новац, за смештај у нашим хотелима, у нашим ресторанима. Kраљево још једном, кроз организацију различитих спортских манифестација, добија додатна финансијска средства, тако да ће се новац који је Град дао као помоћ Удружењу за организацију овог такмичења вишеструко вратити“, рекао је градоначелник.
Отварајући другу „Трку хероја“, он је изразио наду да ће трка постати традиционална и пожелео такмичарима да буду успешни, да се спортски такмиче, да не буде повреда, да на крају дана буду задовољни својим, али и резултатима својих супарника.
„Надам се да ћете успети да надмашите своје ривале, али и да победите сами себе, да покажете да можете да будете још бољи, да можете да пређете неке границе за које нисте веровали да сте способни“, поручио је учесницима градоначелник Краљева др Предраг Терзић и захвалио Војсци Србије, која је омогућила да се такмичење одржи на Аутодрому Берановац, Спортском савезу Града, који увек помаже овакве манифестације, као и градским предузећима, која су изашла у сусрет ентузијастима из Спортског удружења Zero36.
Према речима директорa Трке Иванa Јовановићa, из Zero36, да би учесник трке савладао ову стазу са препрекама без проблема, довољно је да иначе тренира једном до два пута недељно.
„Циљ оваквих трка је промоција спорта, здравог живота, популаризација града у којем живимо као туристичке дестинације, спортског туризма. Као такмичари смо посећивали овакве трке и с обзиром на то да у нашем граду нема ниједна оваква манифестација, дошли смо на идеју да направимо своју трку“, каже.
Удружење је, како кажу, настало из идеје да се окупе сви они који воле outdoor активности, трчање, планинарење, MTB, sky running, OCR, да опробају своје вештине… ОCR је, према њиховим речима, начин живота, мења живот на боље, унапређује здравље, спаја људе, промовише дружење, негује спортски тимски дух, подржава, бодри и мотивише… Свака трка нуди нове услове, нове препреке, нове доживљаје, нове емоције. То је изазов за храбре, радознале, авантуристе, професионалне спортисте и рекреативце… да се забаве, али и науче неке нове вештине, упознају сјајне људе – кажу у Zero36.
Print Friendly, PDF & Email