Основци и средњошколци који се, како њихови школски успеси показују, радо с књигама друже, поводом школске славе – Светог Саве, од Града Краљева, добили су по књигу на дар. На још једном светосавском окупљању, које нас чини привилегованим да будемо у друштву најбољих – ученицима основних и средњих школа који су током протекле школске године у својим школама постигли најбоље успехе Град је захвалио на томе што све који живе у Краљеву чине њиховим поносним суграђанима.

Књиге им је уручио председник Привременог органа града Краљево др Предраг Терзић, заједно са руководиоцем Школске управе Краљево Бојаном Маринковић. Двадесет двоје ученика основних школа добило је књиге, најбољи полазник основног образовања одраслих у школи у Сирчи, као и дванаесторо средњошколаца. Ове године, Медицинска школа имала је два најбоља ученика, а награђен је и најбољи ученик који живи у Дому ученика средњих школа Краљево.

Председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић се осврнуо на то да је ове године Савиндан „продужен“, будући да је Светосавска академија у нашем граду „Светлост светосавља“ одржана у петак увече, потом су у суботу, на Савиндан, у школама одржане манифестације посвећене Светом Сави, на којима су награђени најбољи ученици, а круна обележавања празника посвећеног великом српском просветитељу и заштитнику школства, који је поставио снажне темеље православља, просветитељства и дипломатије, јесте додела књига коју Град приређује.

„Резултати наших ученика током претходне школске године су веома значајни јер су деца из Краљева остварила веома запажене резултате на државним такмичењима из различитих предмета. Ове године, једна Краљевчанка, Вера Столић, добила је Светосавску награду, што је од великог значаја за целокупно школство у Краљеву“, рекао је председник Привременог органа града Краљева и додао:

„Верујем да ће се деца која данас добијају награде и наредне године на Светог Саву наћи овде, али сам сигуран да ће то бити и подстрек другој деци да вредно раде како би наредне године добили ова значајна признања.“

Руководилац Школске управе Краљево Бојана Маринковић је, уз честитке најбољим ученицима и својим колегама, којима је пожелела да наставе да нижу успехе, захвалила председнику Привременог органа на прилици да се на овај начин истакне труд, таленат, знање, успеси ученика и наставника.

„Ово је изузетна прилика да се рад и таленат истакну што више и да јавност и град Краљево виде колика је посвећеност наших наставника у напредовању наших ученика“, поручила је руководилац Школске управе.

Ученици који су добили књиге за постигнуте школске успехе деца су која годинама нижу успехе и теже да, иако им је школа на првом месту, нађу времена и за спорт и друга интересовања. Како кажу, почетак школовања им је добар, али ће се тек развијати и постизати још веће успехе. Добре оцене у основној школи их воде ка добрим и жељеним средњим школама, а добар средњошколски успех ка даљем образовању.

У музичком делу програма, који је пратио доделу књига најбољим ученицима поводом школске славе – Светог Саве, наступиo je хор „Ариа“, под диригентским вођством Драгане Милићевић, као и Анастасија Терзић, са одсека музички извођач класичне музике клавириста, у класи професорке Маријане Дреноваковић, најбољи ђак средње Музичке школе „Стеван Мокрањац“, као и најбољи ђак Дома ученика средњих школа Краљево, која је одсвирала Валцер у ас дуру Франца Листа.

Print Friendly, PDF & Email